DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Red Bull is Vettel mellé állt

Egyre többen vannak azok, akik nem Sebastian Vettelt, hanem elsősorban Lewis Hamiltont hibáztatják az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon történtek miatt.

Kezdetben csak az olasz sajtó vette védelmébe Sebastian Vettelt a Bakuban történtek miatt, később azonban a sportág kereskedelmi jogainak korábbi tulajdonosa, Bernie Ecclestone, majd Sir Jackie Stewart is beállt a sorba. Úgy tűnik, hogy a stop&go-büntetéssel sújtott német pilóta megmozdulása – ha nem is nyeri el sokak tetszését –, kevésbé bizonyul olyan eget rengetőnek, mint azt sajtó lefestette a verseny után.



Persze az újabb pártoló, azaz Hamilton-vádoló Vettel excsapatából, a Red Bulltól került ki: Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója egyetért azokkal, akik szerint egykori védence semmi súlyosat nem tett Azerbajdzsánban. „Hamilton féktesztelte Vettelt” – állt a rövid, de annál velősebb állítás a La Gazetta dello Sport hasábjain.

„Vettel dühös lett, és visszavágott, és amikor a Mercedes nem rögzítette megfelelően Hamilton fejvédőjét, a sors igazságot szolgáltatott” – mondta az osztrák, majd megmagyarázta, hogy miért nem kellene a német pilótára húzni a vizes lepedőt. „Az eset nagyon alacsony sebességnél történt, a safety car mögött. Egy pilótának rendelkeznie kell érzelmekkel. Boldognak kellene lennünk, mert emberi érzelmekre, nem pedig technokrata szabályokra van szükségünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: