DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Mercedes megváratja Bottast

A brackley-i F1-es istálló nem akarja elsietni jövő évi pilótaválasztását, még akkor sem, ha Valtteri Bottas folyamatosan bizonyítja a pályán, hogy megérdemli a 2018-as ülést.

Valtteri Bottas meglepő módon csak erre a szezonra kötött szerződést a Mercedesszel, amikor januárban elfoglalta a visszavonuló Nico Rosberg helyét. Persze nem valószínű, hogy önszántából, sokkal inkább a Mercedes nem szeretett volna két szék között a pad alá esni, ha esetleg sikerül megszerezni 2018-ra Sebastian Vettel, vagy Fernando Alonso szolgálatait. Lewis Hamilton és a német pilóta bakui incidense után Toto Wolff szokatlanul elnéző volt a Ferrari pilótájával szemben, ami talán arra utalhat, hogy érdeklődnek a négyszeres világbajnok megszerzése iránt.



Egyelőre csak annyi biztos, hogy bár tiszteli Alonsót, az osztrák nem akarja leigazolni a McLarennél szenvedő hispánt. Ami azt illeti, Valtteri Bottas is ebben reménykedik, aki az év egyik, ha nem a legmeggyőzőbb versenyzésével körhátrányból állt dobogóra a hétvégén, amit Wolff a sportág csodájának nevezett. „Nem hosszabbítottam meg a szerződésemet Baku után” – idézte az F1i.com a finnt. „Meg akarom mutatni, mi rejlik bennem, és hogy a Mercedesnek megérné engem választani. Az azeri teljesítményem remekül példázza, mire vagyok képes.”

„Toto azt mondta nekem: ’fontos, hogy várjunk, még túl korán van ahhoz, hogy a jövőmről beszéljünk’” – folytatta Bottas, aki 28 pontos hátrányban a harmadik helyen áll a tabellán. „Eddig elégedett vagyok a szezon alakulásával. Mindig is augusztusig, vagy szeptemberig vártam arra, hogy eldőljön a sorsom, szóval ez a szituáció nem új számomra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: