DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Honda örül annak, aminek a McLaren nem

Az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon a wokingi istálló megszerezte első 2017-es pontjait, ám nem voltak túlzottan elragadtatva az eredménytől - motorszállítójuk szerint jelen helyzetben ennek is örülni kell.

A Fernando Alonso kilencedik helyével záruló bakui verseny után a sajtó egyből megszólaltta a McLaren versenyigazgatóját, Eric Boulliert, aki azonban rezignáltan vette tudomásul csapata első idei pontszerzését. A francia szerint nincs minek örülni, hiszen az alapok változatlanok, és folytatni kell a kemény munkát, hogy visszatérjenek oda, ahová valók: az élre.

Boullier nemrég úgy vélekedett, hogy a folytatást úgy is el tudná képzelni, hogy más gyártó motorjait használják egészen addig, amíg a Honda versenyképessé nem válik – a japánok egyébként Ausztriában tervezik bevetni legújabb specifikációjú erőforrásukat.



Yusuke Hasegawa, a Honda F1-es ügyeit intéző szakember Boullier-vel ellentétben boldog Alonso pontszerzése miatt, noha azt ő is elismeri, hogy rengeteg munka vár még rájuk. „Nagyon örülök neki, hogy sikerült pontokat szereznünk. A pilótáink remek munkát végeztek egy olyan versenyen, amely a túlélésről szól, elégedett vagyok velük” – idézte a planetf1 a japánt, aki szerint nagyon fontos volt, hogy mindkét autójukat eljuttassák a célig, mely idén először sikerült nekik. „Nem voltak kétségeink ezt illetően, noha új motort és MGU-H-t mutattunk be. Nagyon örülök neki, hogy sikerült előrelépnünk megbízhatóság terén, hiszen ennek köszönhetően is sikerült pontokat szerezni.”

Persze a szakember hozzátette, tudja, hogy csak egy versenyről van szó. „Pozitívak vagyunk, de mivel csak egy versenyről van szó, nem mondanám, hogy elbízzuk magunkat. Ami a teljesítményünket illeti, csak 13 autó ért célba, így ki lehet mondani, hogy nem vagyunk elég gyorsak. A fejlesztéseink nem elegek ahhoz, hogy elkapjuk az élen állókat, de legalább előrelépést jelentett. A McLaren nem jött lázba annyira, mert komoly újításokra van szükségünk ehhez, de ők is elégedettek a látottakkal. Fontos, hogy megmutassuk nekik, képesek vagyunk a fejlődésre, noha még nem értük el teljesen a kitűzött céljainkat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: