DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen szabályt szegett Bakuban, megbüntették

A holland F1-es pilótának tizenkét körig tartott az Azerbajdzsáni Nagydíj, melyet követően szinte azonnal otthagyta a pályát - rosszul tette, így 25 ezer eurós bírsággal kénytelen szembenézni médiakötelezettségeinek elmulasztása miatt.

Max Verstappen a dobogóért támadta Sergio Perezt a futam nyitó szakaszában, ám a tizenkettedik körben erőtlenül gurult a Red Bull bokszába, váltóhiba miatt. Azoknak, akik figyelték a verseny utáni nyilatkozatokat, feltűnhetett, hogy sehol nem találkoztak a holland nevével, aki a csapat hivatalos sajtóközleményében is mindössze két mondat erejéig emlékezett meg csalódást keltő futamáról. Nos, az egyszeres futamgyőztes nem állt a sajtó rendelkezésére kiesése, valamint a futam után, megszegve a sportszabályzat 19.4-es pontját, melyért 25 ezer eurós bírsággal sújtották.



„Akkor nem éreztem azt, hogy szükségem van rá” – utalt Verstappen az interjúadásra a holland Peptalk tévéshow-nak. „Nagyon csalódott voltam akkor.” A 19 éves pilóta elmondta, hogy el volt foglalva a verseny utáni eligazítással, melyet követően jobbnak látta, ha távozik a pályáról.

„Még egy fél órát maradtam, hogy a versenyről, és az autóm egyensúlyáról beszéljek a mérnökeimmel, majd elköszöntem. Azt gondoltam, hogy ez a legokosabb dolog, amit csinálhatok.” Verstappen megjegyezte, hogy csapattársa, Daniel Ricciardo győzelmének fényében csak még rosszabbul érzi magát az elvesztegetett lehetőség miatt. „Ha megnézzük a pozíciókat, te is könnyen odaképzelheted magad” – utalt a holland a győztes helyére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: