DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Verstappen poénkodott az újabb motorhibán

Max Verstappen zsinórban másodszor esett ki a versenyből remek helyen autózva, ismét motorhiba miatt. Bár a holland pilóta elkeseredett, de próbálta humorral elütni a Renault újabb meghibásodását.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj rengeteg fordulatot hozott, legalább 7-8 pilóta megnyerhette volna, végül Daniel Ricciardóra mosolygott rá a szerencse. Csapattársa, Max Verstappen a dobogó alsó fokáért volt csatában, amikor Montrealhoz hasonlóan ismét elszállt alatta váratlanul a Renault-erőforrás.

A későbbi események ismeretében Verstappen igen könnyedén futamgyőzelemre vezethette volna a Red Bullt, de a technika ismét közbeszólt. Erről a holland Peptalk nevű TV-showban beszélt. „A verseny során nem is gondoltam a megbízhatósági problémákra, aztán hirtelen mégis gondba kerültem. Most már tényleg elegem van, hogy jó helyről esek ki technikai hiba miatt, ráadásul láttátok, mi történt még utána” – elemezte a vasárnapi versenyt Max Verstappen.

Verstappenre rájár a rúd mostanában, Montrealban is dobogós helyről esett ki


„A csapat még mindig az okot keresi, de valami ismét a motorral volt. Szombaton le kellett tekernem a motort az időmérőn, ahogy például Nico Hülkenbergnek is. Ez is elég furcsa. Másnap mégis elszállt a motor, tehetünk be helyette újat” – panaszkodott a holland pilóta.

„Véleményem szerint pozitív meglepetést okoztunk Bakuban, az autó nagyon jól teljesített, de most már nagyon szeretnék pontokat is szerezni. Ez is egy motorhiba volt, már nem az első alkalommal. Hogy mit csinálok a héten? Szerdán a szimulátorral fogok dolgozni, de ott legalább nem robbanhat le a motor” – viccelődött a sorozatos meghibásodások miatt Max Verstappen.

A holland még azt is elmondta, hogy a Red Bull-lal egyáltalán nem romlott meg a viszonya, látja, hogy a szerelők a lelküket beleadják, annyira keményen dolgoznak. Egy 25.000 eurós büntetést azért összeszedett Verstappen, mert a futam után nem állt a média rendelkezésére. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: