DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Kit sajnál és kire feni a fogát a Renault?

Elég nagy a valószínűsége, hogy a francia F1-es alakulat jövőre nem a jelenlegi pilótapárosával áll rajthoz - az ügyvezető igazgató elmondta, kinek az elengedését bánják leginkább, és kit szeretnének legszívesebben a csapatukban tudni.

Nico Hülkenberggel jó lóra tettek az enstone-iak hiszen a német versenyző a lehető legtöbbet ki tudja facsarni az R.S.17-esből: idén több alkalommal szerzett már pontot, és az Azerbajdzsáni Nagydíjon is az ötödik helyen állt, amikor egy ritka hibájának köszönhetően a falban találta magát.

Vele szemben a 2014-es GP2-bajnok Jolyon Palmer folyamatosan a mezőny végén kóborol, és idén még nem tudott az első tízben végezni – persze a hétvégi versenyt műszaki hiba miatt adta fel, de gyenge teljesítménye miatt folyamatosan téma, hogy mi lesz a sorsa a jövőben. Nem csoda, ha a verseny előtti csütörtökön berágott a BBC riporterére, amikor formájáról kérdezték.



A Renault ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul úgy nyilatkozott, hogy nem kívánják Robert Kubicával, vagy mással lecserélni a brit pilótát, de ez még nem jelenti azt, hogy más versenyzőkön ne gondolkozna 2018-az illetően. „Visszatekintve úgy gondolom, hiba volt, hogy nem adtunk lehetőséget Estebannak” – utalt a francia Oconra, aki tavaly tesztpilótaként többször is magára öltötte a Renault overálját, de a Mercedes hívó szava miatt végül a Force Indiánál kötött ki. „Sajnáljuk, hogy elengedtük őt az ellenfélhez.”

Abiteboul hozzátette, hogy nagyon szemeznek Carlos Sainzzal is, akiről tavaly kiderült, hogy a Red Bull nyomására nem fogadhatta el a franciák ajánlatát. „Hogy őszinte legyek, figyeljük őt. Hosszútávú szerződése van a Red Bullal, de nagyon sokat beszéltünk velük, meglátjuk, mit hoz majd a jövő. Ha egyszer elérhető lesz, szívesen biztosítanánk neki egy helyet nálunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: