DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ezért lett olyan sikeres idén a Ferrari

Bár a maranellói F1-es alakulat 24 pontos lemaradásban van a Mercedeshez képest a konstruktőrök között, Sebastian Vettel révén vezetik az egyéni tabellát - a gárda teljesítményért felelős főmérnöke elárulta, miben rejlik idei sikereik kulcsa.

A McLaren és a Ferrari 2007-es párviadala óta nem zajlott olyan gigászi küzdelem két csapat között, mint ebben a szezonban: a maranellóiak akkortájt jártak utoljára a csúcson, most viszont az elmúlt évek világbajnokával, a Mercedesszel csapnak össze hétvégéről hétvégére. Sebastian Vettel három győzelmének, három második és két negyedik helyének köszönhetően a pontverseny élén áll – idén eddig csak ő vezette a tabellát –, a csapat pedig 24 pontos lemaradásban van a brackley-i alakulathoz képest – de ne vegyünk rá mérget, hogy nem fogják újra megfordítani az állást.



Jock Clear, a Ferrari korábban Mercedesnél dolgozó, teljesítményért felelős vezető mérnöke elmondta, hogy minek köszönhetően sikerült felpörgetniük magukat 2017-re. „Az autó legkülönlegesebb eleme az, hogy nincs ilyen” – idézte a szakembert a Motorsport-Total. „Úgy tűnik, hogy minden területen nagyszerűen működik. A pilóták nagyszerű visszajelzéseket adnak nekünk, minden körülmény között és mindenkor, legyen szó lassú, közepes, vagy gyors haladásról. Remek autónk van.”

A Ferrari egyik fő erősségének a Mercedeséhez képest kisebb tengelytávját tekintik, melynek köszönhetően az autó sokkal könnyebben reagál a beállítás-módosításokra, és az abroncsokkal is jobban bánik. Mind Sebastian Vettel, mind pedig Kimi Raikkönen nagyon szereti az SF70H-t, ami jó jel a szezon további részét illetően. „Mindketten kényelmesen érzik magukat az autóban. A pilóták az olyan autót kedvelik, mellyel lehet támadni, különösen az időmérőn – ilyenkor nagyon fontos, hogy bízzanak benne” – tette hozzá Clear.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: