DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bottas csodát hajtott végre Bakuban

A Mercedes F1-es pilótája az utolsó helyről, körhátrányból küzdötte vissza magát az élmezőnybe, a leintésnél megszerezve a második helyet - csoda, hogy főnöke ódákat zeng róla?

Ha valaki a hatodik körben rátekintett az Azerbajdzsáni Nagydíj sorrendjére, nehezen hitte volna, hogy a nyolcadik helyen álló Lance Stroll, a kiállása után 17. pozícióba visszaeső Daniel Ricciardo, valamint a körhátrányban utolsó helyen autózó Valtteri Bottas fogja locsolni a pezsgőt az 51 kör végén. A finn pilóta a rajtot követően, a kettes kanyarban ütközött Kimi Raikkönennel, és mire defektes kerekével végigporoszkált a hat kilométeres pályán, a mezőny nagy része lekörözte őt.



Ám a Danyiil Kvjat pálya szélén álló autója miatt behívott safety car alatt visszavehette körét, a piros zászlós szakaszt követően pedig begyújtotta a rakétákat, és a 39. körben már a harmadik helyen autózott. Az Orosz Nagydíj győztese a célvonalnál még Lance Strollt is meg tudta előzni, így második helyről indulva végül is másodikként végzett, ám egy hihetetlenül eseménydús futam végén. „Elképesztő versenyt futott, olyan messziről felzárkózva a második helyen végezni a sportág csodája” – idézte az F1i.com a Mercedes sportigazgatóját, Toto Wolffot.

„A rajtja, különösen a kettes kanyar, szerencsétlenül alakult. A rázókő megdobta őt, és hátraesett. Tudtuk, hogy egyetlen esélye a safety car maradt. Azzal, hogy Daniel nyert a 10. helyről indulva, és Lance is dobogón végzett, látható, hogy ezen a versenyen bármi megtörténhetett – és meg is történt! Az eredmény megjósolhatatlansága egyszerűen bámulatos volt!” – tette hozzá az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: