DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Mercedes nem keresi a felelőst

Lewis Hamilton a kaotikus Azerbajdzsáni Nagydíjat könnyedén megnyerhette volna, ám őt is utolérte a végzete, egy szinte soha nem látható technikai hiba miatt vesztett jelentős időt. Az istálló azonban nem mutogat ujjal a felelősre.

Bakuban a sokadik újraindítást követően is Lewis Hamilton állt az élen és száguldott a győzelem felé, amikor az autó beszállás után helyre tett fejvédője elkezdte megadni magát. Láthatóan kilazult és félő volt, hogy a 300 feletti tempónál előbb-utóbb leszakad a helyéről. A brit pilóta próbálkozott saját maga helyretenni az alkatrészt, de ez önerőből nem sikerült.

Mivel ez körök múlva sem sikerült, a Mercedes kihívta Hamiltont egy plusz bokszkiállásra, ahol kicserélték és fixálták az alkatrészt. Jelentősen visszaesett a háromszoros világbajnok, végül az ötödik helyig tudott előrejönni a leintésig. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff azonban nyilvánvalóvá tette, hogy nem keresik lázasan a hiba felelősét, inkább előrefelé tekintenek, hogy legközelebb ne forduljon elő hasonló baki.

Cserélni kellett a kilazult fejvédőt


„Ez a csapat három világbajnokságot nyert meg az elmúlt időszakban, nem fogok itt egyetlen emberre mutogatni, hogy kinek a hibája volt. Alaposan megvizsgáljuk a fejvédő alkatrészt, hogy lássuk, milyen fejlesztést tudnánk elvégezni rajta, hogy a jövőben megfelelően szilárdan tartsa magát. Nincs helye gyanúsítgatásnak, a mi dolgunk rámutatni a problémára, levonni a következtetéseket és fejleszteni tovább” – nyilatkozott nagyon pozitívan a problémáról Wolff.

A csapatfőnök szerint a csapat kitűnő munkát végzett, hogy a gyengébben sikerült pénteki nap után megszelídítették „a két dívát”, amivel szombaton és vasárnap is igazán remekül versenyzett Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: