DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

A Ferrari csapatfőnöke visszaszólt Laudának

A háromszoros F1-es bajnok őrültnek nevezte Sebastian Vettelt a Bakuban történtek miatt, a kritikára pedig a német pilóta helyett a Ferrari vezére, Maurizio Arrivabene válaszolt.

Sebastian Vettel Azerbajdzsáni Nagydíjon látott megmozdulása kevesek tetszését nyerte el, és szinte az egész paddock őt nevezte meg főbűnösként Lewis Hamiltonnal történt ütközései miatt. Az egyik legélesebb kritikát a Mercedes elnökétől, Niki Laudától kapta, aki egyszerűen őrültnek nevezte a Ferrari-pilótát, ám bízik benne, hogy három nappal később már másképp fogja látni az eseményeket, és újra normális lesz.



Sőt, az osztrák odáig ment, hogy ha Vettel a későbbiekben is a bakuihoz hasonló viselkedést tanúsít, akkor Hamilton meg fogja ütni őt – nem az autójával, hanem az öklével. Ám két nappal a versenyt követően vannak olyanok is, akik nyíltan kiállnak a négyszeres világbajnok mellett – többek között a trónjától januárban megfosztott Bernie Ecclestone, valamint Sir Jackie Stewart. A Ferrari természetesen szintén kiáll pilótája mellett – Maurizio Arrivabene előre próbál tekinteni, és figyelmen kívül hagyja, hogy mások mit mondanak a heppenheimiről.

„Lauda mondhat bármit, amit akar” – nyilatkozta az olasz a Sky Italiának. „Néha maga miatt beszél, néha pedig hozzánk. De ahogyan korábban is mondtam, mi csendben maradunk. Tesszük a dolgunkat, és hagyjuk Laudát beszélni. Neki is megvan a véleménye, nekünk is, találkozunk Ausztriában. Ha folytatni fogja a mondandóját, mi meghallgatjuk majd. Tökéletes. Még tizenkét verseny van hátra” – tette hozzá rezignáltan a csapatfőnök, aki a verseny után úgy vélekedett, hogy egyik versenybírói döntés sem kedvezett nekik az Azerbajdzsáni Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: