DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Vettel elé leszállt a vörös köd Bakuban”

Korábbi csapatfőnöke, Christian Horner jól ismeri a német F1-es pilótát - a Ricciardo révén futamgyőzelmet ünneplő brit nem meszeli el teljesen egykori aranytojást tojó tyúkját.

Amikor a mezőny a második újrarajtra készülődött a safety car mögött, Lewis Hamilton a szokásosnál jobban belassított Sebastian Vettel előtt a tizenötös kanyarban: a német nekiment a Mercedesnek, majd azzal próbált elégtételt venni riválisán, hogy mellé hajtva ráhúzta a kormányt. A négyszeres világbajnok mutatványa nem maradt retorzió nélkül: tíz másodperces stop&go büntetéssel sújtotta a versenybíróság, és veszélyes vezetés miatt három büntetőpontotot is felírtak a licencére.



Vettelnek már red bullos időszaka alatt sem kellett a szomszédba menni némi rafináltságért és agresszivitásáért, ám a Lewis Hamilton elleni „merénylete” talán eddigi legveszélyesebb megmozdulásának minősült. Bár Daniel Ricciardo megejtett némi kritikát felé, volt csapatfőnöke, Christian Horner mégsem húzza rá a vizes lepedőt a Ferrari pilótájára, mondván, hogy csak a pillanat hevében reagált. „Sebastian azt érezte, hogy Lewis féktesztelte őt. Számomra úgy tűnt, egy pillanat erejéig vörös köd ereszkedett le elé, ahol elveszítette a fonalat, és ütközött, amelynek mindenképp büntetés lett volna a vége.”

Horner szerint a vasárnap látottak egyre inkább kiélezik a két fél közötti bajnoki csatát. „Az érzelmek magasra szöknek, hiszen a vb-címért csatáznak, ez pedig megszilárdítja a köztük lévő rivalizálást a szezon hátralévő részére. Az biztos, hogy nagyszerű bajnokság vár ránk ebben az évben.”

Mivel Daniel Ricciardo megnyerte a versenyt, a csapatvezető úgy véli, hogy sikerül végig versenyben maradniuk a közvetlen élmezőnyben. „Túl messze vagyunk attól, hogy a világbajnokságért harcoljunk, de egyre jobb a teljesítményünk, melynek köszönhetően győzelmekért csatázhatunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: