DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen óriási eredmények kapujában

Max Verstappen pechére megint hiába strapálta magát Bakuban, mivel jó pozícióját nem tudta sokáig megtartani, megint a Red Bull motorja adta fel a küzdelmet. A csapat szerint viszont a holland egészen kiváló.

Az Azerbajdzsáni Nagydíj kezdeti szakaszában Max Verstappen egészen biztató tempót futott, ám ismét utolérte őt a balszerencse, a Renault-erőforrás elszállt, így már a 12. körben kiállni kényszerült. Ez volt az ifjú holland pilóta negyedik kiesése a legutóbbi hat versenyből és ezek mindegyike technikai hiba miatt.

Verstappen tempója remek, de az autó megbízhatósága csapnivaló


Verstappen érthető módon egyre türelmetlenebb, most már szeretne végre újra futamot nyerni. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint ez jócskán benne van a pakliban. „Egész hétvégén nagyszerű tempóra volt képes. Most bizonyára maga alatt van, de egész hétvégén elképesztően versenyképes volt és egy motorhiba nem fogja elvenni a harci kedvét” – így a csapatfőnök.

„Erős megérzésem, hogy nagyon közel áll néhány óriási eredményhez, ezek valószínűleg zsinórban fognak érkezni hamarosan. Annyira kiválóan vezet e pillanatban, hogy nem kell sokat várnunk arra, hogy Max valami nagyon kiugró eredménnyel jelentkezzen, ahogy Daniel tette Bakuban” – dicsérte holland tehetségét Christian Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: