DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo is kritizálja Vettel viselkedését

Az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíj győzteséről méltatlanul kevesen beszéltek vasárnap a Hamilton-Vettel ütközet árnyékában - de többek között az ausztrál is kitért egykori csapattársa viselkedésére.

Daniel Ricciardo korai kiállása miatt a mezőny végéről küzdötte fel magát az első helyre Bakuban, némileg szerencsés, ám annál megérdemeltebb győzelmet aratva. Mégsem az ausztrál sikerétől hangos a világsajtó, hanem Sebastian Vettel és Lewis Hamilton csörtéjétől. A két világbajnoki aspiráns kétszer is koccant a biztonsági autós fázis alatt, a nyilatkozatháború pedig tovább folytatódott azzal, hogy a német meg szerette volna beszélni a történteket a Mercedes-pilótával, aki viszont visszautasította ezt a lehetőséget.

A csalódott Vettel a győztes Ricciardo mögött - „Én is nyerhettem volna”


„Úgy tűnik, Seb néha hamarabb cselekszik, mint hogy gondolkozna” – nyilatkozta a futamgyőztes Ricciardo a BBC-nek. „Ez valószínűleg a benne rejlő szenvedélynek és étvágynak köszönhető, csak néha vissza kellene fognia magát. Nagyon tisztelem őt a határozottsága és a sport iránti szeretete miatt, ami szenvedélybe, sőt, sokszor agresszivitásba csap át. Tisztelem és kedvelem ezért. De amit most láttunk… ahogyan korábban a rádióban is, néha kicsit begőzöl. Hogy is mondják ezt? A pillanat hevében? Biztos van rá ennél jobb kifejezés.”

Vettel azzal vádolta Hamiltont, hogy féktesztelte őt a safety car mögött – az FIA vizsgálata szerint azonban nem történt ilyen. „Hogy Lewis lelassult-e vagy sem, minden joga megvan arra, hogy diktálja a tempót. Ő állt az élen, (Vettel) pedig túl korán kezdett gyorsítani. A 15-ös kanyarnál még nincs újraindítás, szerintem Seb túl izgatott volt” – tette hozzá Ricciardo, aki zsinórban negyedik alkalommal állt dobogón, és a negyedik helyen áll, 19 ponttal a Bakuban második helyig jutó Valtteri Bottas mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: