DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Pech, Massa egy szinte biztos győzelmet veszített el

Felipe Massa legszebb napjaira emlékeztetően vezetett Bakuban és a későbbi események ismeretében egy győzelmet vett el tőle a sors. 2008 után először nyerhetett volna futamot a brazil.

A Williams brazil pilótája a harmadik helyen haladt Bakuban a piros zászló utáni újraindításnál, ám pillanatokon belül az addig magabiztosan és gyorsan haladó Massa látványosan visszaesett a tizedik helyre, majd ki is állt a versenyből. Mivel előtte gyorsabb volt Ricciardónál és Strollnál is, Hamilton és Vettel későbbi kiválásával óriási valószínűséggel Massáé lett volna a futamgyőzelem. A felfüggesztés azonban másképp gondolta.

„Elképesztően csalódott vagyok a végeredmény miatt, a verseny tökéletesen alakult, sorra előztem meg az ellenfeleket és kiváló volt a versenytempóm. Az újraindításnál egyszer csak elkezdett rázkódni az autóm az egyenesben, már nem volt meg a sebességem sem, nagyon könnyedén előztek meg többen is. A kanyarokat sem tudtam jól bevenni, mert ott is csúnyán rázkódott a Williams. Meglett volna a lehetőségünk két autóval dobogóra állni, vélhetően a győzelem is benne volt. Óriási gratulációm azonban Lance-nek, nagyon boldoggá tesz, hogy élete első dobogós helyét megszerezte” – nyilatkozta csalódottan Felipe Massa, aki „másodállásban” Lance Stroll mentora.

Felipe Massa a technikai hibáig óriásit vezetett


Paddy Lowe technikai igazgató is nagyon sajnálja brazil pilótáját. „A piros zászlónál csodás kilátásaink voltak, két autónk lehetett volna a dobogón. Felipe felfüggesztése viszont sajnos tönkrement, emiatt nagyon pipa vagyok. Enélkül a hiba nélkül valóban úgy gondolom, hogy Felipe győzhetett volna a futamon és kettős dobogónk is lehetett volna. Massának csodás szezonja van eddig, óriási támogatást nyújt Lance-nek, nagy kár, hogy nem ünnepelhet ma velünk ő is. De erre a napra építhetünk és legközelebb még erősebben térünk vissza” – dicsérte pilótái produkcióját Paddy Lowe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: