DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Alonso zavaró jeleket küld magáról”

A spanyol F1-es pilóta jövője továbbra is a paddock egyik legforróbb témája, amelyre maga az érintett is rájátszik egy-egy megjegyzésével.

Noha még van rá esély, hogy a McLarennél maradjon jövőre is, egyelőre úgy tűnik, Fernando Alonso csapatot fog váltani 2018-ra. A lehetőségek száma végtelen: szóba került a Mercedes, a Ferrari és a Renault is, noha eddig minden csapat vagy cáfolta az érdeklődés tényét, vagy nem kívánt egyértelmű válaszokat adni a sajtó munkatársai által feltett kérdésekre. Utóbbiak közé tartoznak a brackley-iek is, ahol a sportigazgató Toto Wolff Alonso menedzserével, Flavio Briatoréval vacsorázott Bakuban.



Az osztrák úgy vélekedett, hogy bár nagyra tartja a kétszeres világbajnokot, nem akar elhamarkodott döntést hozni, különben is, nagyon boldog jelenlegi pilótapárosával, Lewis Hamiltonnal és Valtteri Bottasszal. Alonso maga is rájátszott a találgatásokra azzal, hogy elejtett egy olyan nyilatkozatot, hogy 2018-ban biztosan győzni fog – ám azt nem említette meg, hogy melyik csapatnál, vagy egyáltalán melyik szériában. „Ezen a hétvégén Fernando zavaró jeleket küldött” – idézte Speed Week Marc Surer korábbi F1-es pilótát, jelenlegi szakkommentátort.

„A McLaren nem volt versenyképes Bakuban, mégis azt mondta, hogy a dolgok jól fognak alakulni számára. Sőt, azt is említette, hogy versenyeket fog nyerni 2018-ban. Vajon mit tud, amit mi nem? Az évek során megtanultam, hogy Fernando mondanivalója általában rejtett utalásokat tartalmaz, néha provokálja a helyzetet, máskor pedig ironikusan fogalmaz. Jelenleg azonban csak spekulációkat tudunk gyártani a helyzetéről” – tette hozzá a svájci.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: