DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Nem hiszem, hogy szándékos volt

A Mercedes motorsport-igazgatója szót ejtett Hamilton technikai gondjáról, a Vettellel történt ütközésről és a végeredményt is értékelte.

Felemás érzésekkel zárhatta a bakui futamot a Mercedes, hiszen Valtteri Bottas a semmiből felzárkózva második lett, Lewis Hamilton viszont egy érdekes hiba miatt győzelem helyett csak ötödikként zárt, így nem hogy csökkentette volna hátrányát Vettellel szemben, hanem tovább nőtt a különbség.

"Nem tudom, hogy mi történt, nem néztük még meg, hogy nem volt jól rögzítve, vagy eltört. Nem fogok hibáztatni senkit" - mondta a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff arról, hogy Hamilton vállvédője mozogni kezdett, amely miatt a britnek ki kellett állnia egy plusz kiállásra.

wolff



Szót ejtett természetesen a Hamilton és Vettel között lezajlott érdekes incidensre, amely után végül csak a német kapott büntetést. "Elszabadulnak az érzelmek. Sebastian majd elmondja a történetet az ő szemszögéből, de azt nem tudom elképzelni, hogy szándékosság történt. Az FIA egy tízmásodperces stop&go büntetést szabott ki, ezen nem változtathatunk, szóval ez van."

"Ideges vagyok amiatt, hogy nem nyertünk, de Daniel nagyon megérdemelte, nagyot ment, mint ahogy Valtteri is nagyon mélyről jött fel a második helyre. Ez nem a legjobb napok egyike Lewis számára, ezt sajnálom" - tette hozzá Wolff.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: