DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel úgy beszél, mintha nem is ment volna neki Hamiltonnak

Elég hátborzongató lett Sebastian Vettel első interjúja az Azerbajdzsáni Nagydíj leintését követően. A stop&go büntetést kapó német csak Hamilton fékteszteléséről beszélt, mintha az általa okozott koccanás meg sem történt volna.

A Sky Sports kapta elsőként mikrofonvégre a németet, akiből a büntetést érő koccanással kapcsolatban egyetlen szót sem lehetett kiszedni, csupán a Hamilton hirtelen lassítása miatti felháborodottság szólt belőle.

Dppi_00117010_482



Veszélyes vezetés miatt kaptál büntetést, Lewis pedig most azt mondta...

De semmi nem történt. Vagy igen?

 

De nekikoccantál Lewis autójának...

Igen, mert ő féktesztelt engem, szóval nem tudom, mire számított.

 

Gondolod, hogy szánt szándékkal csinálta az újraindítás előtt?

Nos, biztosan nem szándékosan tette, de abban is biztos vagyok, hogy nem ez volt a helyes döntés tőle. Ha nekem is nehéz volt megállni mögötte, akkor az utánunk érkezőket még váratlanabbul érheti az ilyen. Nem hiszem, hogy szükség volt erre. Egy kicsit megsérült az autóm, és ő is azt kockáztatta, hogy kár keletkezik az övében. Pár évvel ezelőtt Kínában is csinált már ilyet, de szerintem ennek nem így kellene mennie.

 

És gondolod, hogy utána a te megmozdulásod rendben volt?

Nos... megelőztem őt, mivel kiállt a bokszba... A koccanásnál odahajtottam mellé, felemeltem a kezem és azt mondtam neki - vagyis nem mondtam neki semmit, hiszen nem hallhatott -, szóval jeleztem neki, hogy nem vagyok boldog a történtek miatt.

 

De össze is koccant a két autó...

Igen, belementem hátulról. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: