DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Stroll apja: Ez olyan, mint egy győzelem!

Lance Stroll az Azerbajdzsáni Nagydíjon, élete nyolcadik F1-es futamán megszerezte első dobogóját - érthető, hogy édesapja örömittasan értékelte fia eredményét.

Amikor Lance Stroll nem a mezőny nagy részével együtt, hanem később állt ki az első biztonsági autós szakasz alatt, joggal csóválhattuk a fejünket, mondván: a Williams pontszerzési lehetőséget dobott el Bakuban. A sors azonban kegyes volt a kanadai pilótához, hiszen hibátlanul vezetve, az élen haladók balszerencséje után a második helyen találta magát a verseny utolsó szakaszában.

Noha az őt észbontó tempóban üldöző Valtteri Bottas az utolsó métereken elcsaklizta tőle az ezüstérmet, harmadik pozíciójával így is a sportág történetének második legfiatalabb dobogósává vált, mindössze 11 nappal alulmúlva Max Verstappen tavalyi, barcelonai rekordját.



„Minden tíz éve kezdődött egy gokartpályán” – kezdte értékelését a Sky Sports kamerái előtt Lawrence Stroll, a Williams-pilóta édesapja. „Nyolc hétvégébe került, hogy ez sikerüljön – egy folyamatról van szó, a Forma-1 pedig nagyon nehéz. Nem is lehetnék boldogabbak, hiszen az utóbbi hétvégéken megmutatta, hogy mire képes valójában. Nem hinném, hogy a start olyan rosszul sikerült volna. Barcelonában is szenvedtünk, de nem hinném, hogy egy újonc helyzete lehetne nehezebb ezeken az abroncsokon. Még csak 18 éves, és nagyon sokáig fogja ezt csinálni.”

„Nem vagyok csalódott” – mondta idősebb Stroll a második hely elvesztésével kapcsolatban. „Egy hibát sem követett el egész hétvégén. Hogy a második, vagy harmadik helyen végzett, nem számít, így is olyan, mint ha megnyerte volna a futamot. Ez egy folyamat: minél több időt töltesz az autóban, annál kényelmesebben érzed magad. Minden hétvége egy új teszt számára. A terv az, hogy egy napon világbajnokok legyünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: