DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ocon ismét szenzációs egy ismeretlen pályán

A Force India istálló stabil teljesítménye élményszámba megy, félig újonc pilótája, Esteban Ocon szintén kiválóan megy. Az időmérőn háromszor is a falhoz ért, de egyszer sem ütközött neki.

A bakui aszfaltcsíkon megint remekül teljesített az indiai csapat, Sergio Perez a hatodik, a korábban itt nem versenyző Esteban Ocon a hetedik kockát szerezte meg vasárnapra, Ocon ráadásul csak néhány századdal szorult csapattársa mögé. Tovább növelheti az istálló örömét, hogy a harmadik helyezett Raikkönentől mindössze négy tized a lemaradás. Kirobbanthatatlan pozícióban a három nagycsapat mögött legjobbként a Force India.

A rózsaszín párduc és Ocon is kiemelkedő időmérőn van túl


A fiatal Ocon is lelkes volt az időmérőt követően. „Ez eddigi pályafutásom legjobb időmérős eredménye, nagyon boldog vagyok az edzés alakulásával. Egy aprócska hibát vétettem a leggyorsabb körömben, ez talán egy helyezésembe került, de csapatként lépésről lépésre javulunk” – elemezte az időmérő eredményét Ocon.

„Szombaton minden arról szólt, hogy a határig kell elmennünk, háromszor is megsimogattam a falat, ez pénteken még nem történt meg, de tényleg mindent bele akartam adni és sikerült is. Nagyon erős pozícióból kezdjük a vasárnapi versenyt és tudjuk, hogy itt bármi megtörténhet ezen a szűk pályán” – tette hozzá az ifjú francia titán. Ocon azt is elmondta, hogy szerinte az első kör kiemelt fontosságú lesz Bakuban, de a legfontosabb befejezni a versenyt és rengeteg pontot szerezni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: