DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

McLaren: Most nem gondolunk a szakításra

Alonso és Vandoorne is biztosan a mezőny végéről vághat neki a vasárnapi futamnak, hiszen mindkettőjüket rajthelybüntetésekkel sújtották a megbízhatósági gondok miatt. Boullier sajnálja versenyzőit.

A wokingiak vezetője beszélt a hétvége eddigi történéseiről - amik eddig nem sok jóval kecsegtettek a McLaren-Honda számára. A francia szakember csupán egyetlen pozitívumot tudott kiemelni a Bakuban történtekből: a Honda motorja fejlődött.

„Ugyanúgy versenyzőnek érzem magam, mint ezek a srácok (Alonso és Vandoorne), ezért ez eddig a legfájdalmasabb hétvégénk az idén” - kezdte nyilatkozatát keserű hangnemben Boullier.

honda-fejlodes-baku-2017



A McLaren csapatfőnökét újra és újra megkérdezik a Hondával való szakításról, mivel a motor megbízhatatlanságának köszönhetően ők az egyetlen alakulat, mely idén még nem volt képes a pontszerzésre. A francia szakember egyelőre nem erre a kérdésre koncentrál: „Most nem gondolunk erre. Versenyről versenyre és fejlesztésről fejlesztésre kell haladnunk.”

Fernando Alonso a pénteki szabadedzésen kipróbálta a japán gyártó harmadik specifikációjú motorját, amivel kétségtelenül gyorsabb tudott lenni, mint az előző konstrukcióval. A Honda tehát lehetséges, hogy végre elindult a jó út felé az erőforrás fejlesztésével kapcsolatban.

„Jó látni, hogy végre javultunk a teljesítmény terén is” - kommentálta a helyzetet Boullier. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: