DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner tíz évet öregedett Bakuban

A Red Bull csapatfőnöke szerint Ricciardo remekül vezetett, de Verstappen tempója is jó volt - úgy véli, hogy hamarosan a hollandnak is lesz egy kiemelkedő versenye.

A semmiből aratott nagyszerű győzelmet Daniel Ricciardo Bakuban, miután a riválisok problémákba ütköztek, a Red Bull ausztrálja pedig kimaradt mindenből - legalábbis az első körök után. A csapatfőnök, Christian Horner is nehezen hitte el, hogy ők jöttek ki győztesen ebből az őrületből.

"Ez megmutatta, hogy az autósportban tényleg bármi megtörténhet. Teljesen lehangoltak voltunk a verseny negyedénél, Daniel nagyon sok törmeléken ment át, Max pedig hiába ment gyorsabban és gyorsabban, elvesztettük egy motorhiba miatt" - nyilatkozta Horner a Sky Sportsnak.

horner-2017-spanyol



"Daniel versenye ezt követően éledt újjá, folyamatosan javult, jó munkát végzett az újraindításoknál. Kicsit csalódottak voltunk a piros zászlónál, de parádésan rajtolt ezt követően, megelőzte a két Williamst és előnyt szerzett a Lewis és Seb közötti csatából" - emlékezett vissza a csapatfőnök a futam egyik kulcsmomentumára.

"Az utolsó húsz körben aztán nagyon kiegyensúlyozottan vezetett, elkapta a ritmust és behozta az autót a célba. Szerintem ez idő alatt öregedtem tíz évet, minden elképzelhető érzelem felszínre tört ezen a futamon" - magyarázta.

"Azért csalódottak vagyunk, hogy elvesztettük Maxot, de nyerni egy ilyen pályán, ezt elképzelni sem tudtuk. Max türelmetlen lesz, de jó volt a tempója, az autó javult, a szerencse most ilyen. Danielnek van négy dobogója és egy győzelme, de biztos, hogy hamarosan Maxnak is lesz egy nagy futama."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: