DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Három tizedet hozhat az új Honda-motor

Felcsillant egy enyhe remény McLaren háza táján, hiszen az új japán erőforrás valamivel erősebb lett a réginél, amit a Honda főnöke, Yusuke Hasegawa is megerősített.

Pénteken Fernando Alonso tesztelte a japánok új motorját, amivel valóban gyorsabb is tudott lenni, mint az előző erőforrással. A spanyol szombaton még humorral próbálta leplezni csalódottságát, miután autójába visszatették a régi motort.

Yusuke Hasegawa, a Honda F1-s projekt vezetőjének pozitív nyilatkozata reményt kelthet a spanyolban és a wokingi alakulatban egyaránt: „A belső égésű erőforrás fejlesztésénél a motorerőre koncentráltunk. Normális esetben nem áruljuk el, mennyi előnyt szereztünk, de ezen a pályán ez a szám több, mint két vagy három tized az új motornak köszönhetően. Körülbelül ekkora különbséget láttunk a dyno tesztnél is.”

 honda-fejlodes-baku-2017-2



„A megbízhatóság szempontjából nem volt vele problémánk, így most már koncentrálhatunk a teljesítményre” - folytatta az újabb pozitívummal a japánok főnöke.

Hasegawa elmondta, mindenképp szeretnék gyorsítani a fejlődés folyamatát, mivel a többiek még messze vannak: „Elégedettek vagyunk, hogy ide már tudtunk újítást hozni. Bár ez a fejlesztés jelentős mértékű, még mindig nem elég a többi motorgyártó eléréséhez. Meg kell gyorsítanunk ezt az irányt a következő fejlesztéshez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: