DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Ez még a montreali csodakörömet is felülmúlta

Lewis Hamilton montreali tökéletes körét sokan elemezték utólag is, most azonban rátett egy lapáttal Bakuban. A brit egyébként nem lakott jól Senna rekordjának elérésével, sőt, egyre éhesebb.

A háromszoros világbajnok brit pilóta Kanadában az időmérő végén egy igazi szuperkört rakott össze, első rajtkockájával pedig utolérte idolját, Ayrton Sennát, aki pályafutása során 65 alkalommal szerezte meg a pole pozíciót. Most két héttel később megvan Bakuban is az első kocka, ráadásul saját elmondása szerint még jobb volt, mint Montrealban.

Hamiltonnak már csak két pole pozíció hiányzik ahhoz, hogy Michael Schumacher csúcsát is utolérje. „Amikor átfutottam a célvonalon, nagyon boldog voltam, még ha csak második is lettem volna, azt gondoltam, hogy ez egyszerűen varázslatos volt, egyetlen kör, amire nagyon büszke lehetek. Óriási köszönettel tartozom a csapatnak, mert előző nap nagyon késő estig dolgoztak megfeszített tempóban, hogy a versenyautó jobb legyen” – elemezte az időmérős körét Lewis Hamilton.

Hamilton mindig egyre feljebb teszi a lécet


„Izgalomba jöttem ettől a körtől, a montrealira mondták, hogy egészen különlegesen sikerült, de úgy vélem, ez most rátromfolt. Pénteken nagyon el voltunk tévedve, rossz helyen keresgéltük a beállításokat, így éjszaka nagyon sok mindenen kellett változtatnunk. Szombat délelőtt úgy gurultunk pályára, hogy nem tudtuk, valójában bejönnek-e ezek a változtatások. A bizalmunk a csapatban van, de ezeknél a gumiknál nagyon nehéz megsaccolni, mi a tökéletes beállítás” – dicsérte csapatát a háromszoros világbajnok.

„De láthatjuk, hogy a változtatások beváltak, a srácok fantasztikus munkát végeztek. Az utolsó körömet nagy nyomás alatt kezdtem meg, egyetlen perc volt hátra, szinte egész hétvégén nem tehettem meg zavarás nélkül egy gyors kört sem. Mindent feltettem egy lapra. Valtteri egész közel volt előttem és láttam, hogy bizony ő is nagyszerű körön van. Sikerült és nem laktam még jól. Ez a legőrültebb dolog ebben, hogy mennyire éhezem az első kockára. Azt hittem, ha elérem Senna rekordját, elveszik belőlem ez az érzés, de csak még éhesebb lettem a pole pozícióra, mint korábban, ez nagyon jó” – ismerte el Lewis Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: