DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egymásra mutogatnak a Force India pilótái

A montreali csörte után ismét áll a bál a silverstone-i F1-es alakulatnál: a két pilóta potenciális dobogós helyezéstől esett el ütközésük miatt, akik a futam után „természetesen” a másikra próbálták hárítani a felelősséget.

Hatalmas lehetőség volt Bakuban a Force India előtt: a második újrarajtnál pilótáik ütköztek, s mivel az előttük haladó Hamilton-Vettel-Massa hármas különböző okok miatt hátraesett, dobogós helyezés, sőt, akár a gárda első győzelme múlhatott az incidensen. Mindez két héttel azt követően, hogy Esteban Ocon csapatutasítást szeretett volna kieszközölni, hogy megelőzze Sergio Perezt, és hogy megpróbálja az ott harmadik helyen záró Daniel Ricciardót is felülmúlni.



A két fél a szűk kettes kanyarban koccant össze a bakui városi pályán: Ocon defekttel tovább tudott menni, végül a hatodik helyen célba érve, társa azonban nem volt ilyen szerencsés. Előbb feladta a versenyt, majd a piros zászlót kihasználva visszatért, de végül végleg a garázsban volt kénytelen befejeznie futamát. „Hatalmas lehetőséget szalasztottunk el” – idézte Perezt a Motorsport. „Úgy érzem, semmit sem tudtam volna tenni az ütközés elkerülése érdekében.”

„A fal mellett voltam, és nem tudtam sehová menni. Nagyon szomorú, hogy így alakult, szerintem túlságosan agresszívan vezetett. A karrierem során voltak kemény csapattársaim, de mindig hagytak helyet nekem. Ami ma történt, az elfogadhatatlan a csapat számára. Szerintem, ahogyan ma versenyzett, egyáltalán nem megfelelő, és mellőzött mindennemű logikát” – utalt a mexikói csapattársára, aki természetesen másképp látta a helyzetet.

„Boldog vagyok a teljesítmény, de csalódott a bennünk rejlő potenciál miatt” – mondta Ocon. „Természetesen nem túl szép egy ilyen ütközés, mint ami köztem és Checo között történt. Sok helyet veszítettem, de azért sikerült néhány pontot szerezni a csapat számára. (Perez) nekem jött az egyes kanyarban, a kettesben pedig belül voltam, amikor ismét összeértünk. Sajnos ilyen a versenyzés, és megtörténik az ilyesmi. Természetesen beszélni fogunk róla, és teszünk arról, hogy hasonló ne történjen meg a jövőben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: