DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Bottas sisakját is eltalálták a törmelékek

Az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíj alatt olyan komoly problémát jelentettek a pályán heverő autódarabok, hogy piros zászlóval kellett leinteni a versenyt a takarítás idejére.

A bakui pályabírók nem álltak a helyzet magaslatán, amikor az aszfalton széltében és hosszában heverő törmelékek összegyűjtéséről volt szó: a pilóták panaszkodását meghallgatva a versenybíróság a 21. körben belengette a piros zászlót, hogy a korábbi koccanások és ütközések miatt lerepülő elemeket megfelelően össze tudják gyűjteni a szolgálatot teljesítő munkások.



„Nehéz megmondani, de úgy tűnik, a helyes döntést hozták” – nyilatkozta a futamgyőztes Daniel Ricciardo a verseny leállításáról. „Persze számunkra nehéz, amikor megszakítanak egy nagydíjat, hiszen dúl bennünk az adrenalin, versenymódban vagyunk, majd megállunk, aztán pedig újraindulunk. Sokáig volt téma, hogy ez-e a megfelelő lépés, mert a) defektet okozhatnak, b) ha valaki rájuk hajt, felrepülhetnek a levegőbe, ami veszélyes a pilótákra nézve, ha nekimegyünk. Szerintem jól döntöttek. Ami a jövőt illeti, nem tudom, hogy lehetne-e jobb ennél. Talán majd fogunk beszélni róla.”

„Szerintem ezt már nem lehetne jobban csinálni” – folytatta a körhátrányból felzárkózó, és második helyen végző Valtteri Bottas. „Az utcai pályákon mindig több baleset történik, ebből fakadóan pedig a törmelék is több. Szerintem helyes döntés volt a piros zászló, mert hátulról jöttem fel, és nagy mennyiségű törmelék hevert a pályán – néhány a levegőbe repült, nekiütközve a sisakomnak, sőt, még a sisakostélyomnak is.”

„Szerintem a srácok mindent elmondtak” – fűzte hozzá a zseniális dobogós helyezést szerző Lance Stroll. „Úgy vélem, jól döntöttek, hiszen többet látnak, mint mi.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: