DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Alonso: 2018-ban győzni fogok

Ha eddig izgatottan vártuk, hogyan dönt jövőjét illetően Fernando Alonso, akkor az izgatottság foka most még magasabbra kúszhat, miután a magabiztos spanyol tett néhány elgondolkodtató utalást.

Már pár éve nincs olyan kérdés a Formula-1-ben, ami jobban lázban tartaná a közvéleményt, mint az, hogy vajon mit fog csinálni Fernando Alonso, aki 2015-ben egy szörnyen félresikló projekt mellett kötelezte el magát, amikor csatlakozott a McLaren és a Honda újraélesztett partnerségéhez.

alonso-mclaren_4



A kérdés idén ráadásul minden korábbinál aktuálisabbá vált, a spanyol hároméves szerződése ugyanis a szezon végén lejár. És mint ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kétszeres bajnok neve már több csapattal kapcsolatban is felmerült: Mercedes? Visszatérés a Ferrarihoz? Visszatérés a Renault-hoz? Esetleg kitart a McLaren mellett? Vagy elhagyja az egész F1-et az IndyCar vagy a WEC kedvéért?

A konkrét választ elmondása szerint még ő maga sem tudja, mindenesetre Bakuban a Sky Sportsnak nyilatkozva adott néhány érdekes támpontot a találgatásokhoz. Az viszont máris látszik, hogy felettébb biztos benne, ezúttal nem fog mellényúlni a csapatválasztással.

„Még várok egy kicsit, és a legjobb döntést fogom meghozni. És bárhogyan is választok, az azért lesz, mert győzni fogok 2018-ban. A következő év egy boldog év lesz” - jelentette ki titokzatoskodva. „Tudom, hogy van néhány lehetőségem, és valójában több is van, mint ahányról az emberek most beszélnek, szóval lesznek még meglepetések. De nem fogok rizikózni.”

Arra a kérdésre, hogy a McLaren motorpartner-váltása, a Honda Mercedesre cserélése meggyőzné-e őt a csapattal való maradásról, a következőt felelte:

„Nem feltétlenül. Még nem 100%-osan biztos, hogy mit fogok csinálni, de a döntésem nem függ attól, hogy milyen motorunk lesz.”

 

Ezek után nekünk nincs más hátra, mint szavazni:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: