DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A szavakat sem találta a dobogós Stroll

Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas is őrült futamról beszélt, a kanadai F1-es újonc viszont nem igazán tudta, hogy mit is mondjon - mindhárman nagyon boldogok voltak a bakui dobogón.

Szenzációs versenyt hozott az idei bakui futam, amely végén mindhárom dobogós pilóta (ki-ki vérmérsékletének megfelelően...) rendkívül elégedett lehetett: Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas és Lance Stroll is gyakorlatilag a semmiből léphetett fel a pódiumra.

"Még nem igazán hiszem el, hogy tényleg megnyertem ezt az őrült futamot" - kezdte értékelését az idei első futamgyőzelmét jegyző Daniel Ricciardo. Az újraindítás után tudtuk, hogy lehet esélyünk a dobogóra, aztán hallottunk Lewis és Seb problémáiról. A verseny elején még volt egy nem tervezett bokszkiállásom, amivel visszaestem a tizenhetedik helyre. Hogy gondoltam-e akkor a győzelemre? Nem tettem volna rá minden pénzem, de most olyan futam volt, amire tavaly számítottunk, sok biztonsági autóval, káosszal. Tegnap azt mondtam, hogy ki kell maradni a bajból és be is jött" - magyarázta a boldog ausztrál.

"Ez egyszerűen őrült futam volt, annyi minden történt" - nyilatkozta a másodikként záró és óriásit hajrázó Valtteri Bottas. "Az elején körhátrányban voltam, a biztonsági autó alatt kellett előznöm és elkapnom mindenkit. Ez megmutatta, hogy soha nem lehet feladni, mert soha nem lehet tudni, hogy mi fog történni. A piros zászló alatt a csapatnak sikerült javítani az autón, így igazán élvezetes volt menni. Azok után, ahogy kezdődött, ez remek eredmény."

stroll-2017-monaco



A nap hőse viszont lehet, hogy így is Lance Stroll volt, aki tizennyolc évesen szerezte meg Formula-1-es karrierje első dobogós helyezését, bár a második helyet a legvégén veszítette el. "Nem igazán találom most a szavakat, még nem fogtam fel teljesen, hogy mi is történt. Hektikus futam volt, többen is ütköztek, mi pedig kimaradtunk a bajból. Nyugodt maradtam, elmentem a végéig és a tempóm is jó volt. Valtteri a legvégén előzött meg, ez egyike lehet a történelem legszorosabb befutóinak. A hétvége előtt nem hittem volna, hogy dobogóra állhatok, ez hihetetlen" - értékelt a kanadai.

"A motorsport egy szeretlek-utállak történet. Voltak nehéz futamaink idén, de az utolsó kettő nagyon jól sikerült" - tette még hozzá a nagyon gyengén kezdő, de legutóbb pontot, most pedig dobogót szerző Stroll.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: