DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel szerint a harmadik hely lett volna a maximum

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka nem elégedett, de ha jobban vezet, akkor is csak egy hellyel léphetett volna előrébb a bakui időmérőn.

Nagyon nehezen állt össze Sebastian Vettel időmérője, hiszen a harmadik szabadedzésen nem sok kört tudott megtenni, majd a kvalifikáció előtt motort is kellett cserélni a Ferrariban. Ezt követően sem igazán találta a ritmust, többször is hibázott és egyedül a Q2 végén futott körével tudta egy pillanatra felvenni a kesztyűt az élmenőkkel - ráadásul az is kérdés, hogy a már "leselejtezett" erőforrás mennyire működött jól.

"Az eredmény összességében rendben van, de nem vagyok maximálisan elégedett" - értékelt a négyszeres világbajnok a Sky-nak. Vettel végül negyedikként zárt, a két Mercedeshez képest meglévő komoly hátránya mellett még csapattársától, Kimi Raikkönentől is kikapott.

vettel-baku



"A ma reggel persze nem segített, de ez nem lehet kifogás, tettünk meg összességében elég kört. A végén viszont teljesen egyedül voltam a pályán, nem volt szélárnyékom az utolsó szektorban. Nem szeretek magyarázkodni, vezethettem volna jobban, de szerintem a harmadik hely lett volna most a maximum" - nyilatkozta a német.

Vettel így a második sorból próbálhat meg felállni a dobogóra, de nagyon nehéz dolga lesz, mert úgy tűnik, hogy a pontversenyt tekintve fő ellenfele, Lewis Hamilton bombaformában van, ráadásul a mögötte érkező Max Verstappenre, sőt, esetleg a Force Indiákra is figyelnie kell.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: