DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen fájdalmas időmérőről beszél

A Red Bull holland F1-es pilótája szerint tettek ugyan egy lépést előre, de fájdalmas, hogy nem lett meg a harmadik hely a technikai hibák miatt.

Sokáig úgy tűnt, hogy harcban lehet akár a pole-pozícióért is Max Verstappen, de a Ferrarik legyőzésére mindenképpen reális esélye volt a kisebb technikai hibák ellenére is - végül azonban mégis be kellett érnie az ötödik hellyel a bakui időmérőn.

"Nem túl jó érzés az ötödik rajtkockát megszerezni. Természetesen a Q3-ban lévő probléma miatt nem volt ideális a helyzet, de a Q2-ben a fordulatszámmal is voltak gondjaim" - tekintett vissza a Red Bull holland pilótája.

max-verstappen-redbull



"Az utolsó Q3-as körömön, amikor leginkább számított, előjött egy probléma a sebességi fokozatok szinkronizálásával, szóval az egyenesekben nagyon sok időt veszítettem, pedig addig két tizeddel gyorsabb voltam. Ez elég fájdalmas, de túl kell jutnunk rajta, mert ennek nem szabadna megtörténnie" - magyarázta Verstappen.

Az mindenesetre biztató, hogy a Red Bull-lal számolni kell a dobogóért folyó harcban és ezt a holland is így látja. "Az látszik, hogy több a lóerő, ami mindenképpen jó dolog, de mindig többet akarunk. Egy kicsit csalódott vagyok, mert meg kellett volna szerezni a harmadik helyet, szóval végülis tettünk egy lépést előre."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: