DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Stroll legjobb időmérős eredményét érte el

A kanadai pilóta ezen a hétvégén nagyon magabiztosnak tűnik, és úgy véli, eljött az a pont, amikor jó irányt vehet csapatával. A nyolcadik kvalifikációs eredmény jelzi: jó hétvége előtt állhat.

A fiatal versenyző eddigi legjobb eredménye egy 10. rajthely volt Kínában. Bakuban ezen tudott javítani az időmérőn, és sorozatban másodszor is pontot szerezne hazai nagydíja után.

Stroll az időmérő értékelésével kezdte mondandóját: „Ez eddig egy nagyszerű hétvége. Csak egy kicsit volt rosszabb a Q3-as köröm a Q2-esnél, mivel leesett egy kissé a pálya hőmérséklete. Nem éreztem úgy, hogy sikerült volna a gumikat a megfelelő tartományba hozni, és ez a köröm nem sikerült tökéletesre.”

 stroll-baku-idomero-2017



A Williams pilótája elárulta, milyen beállítást próbáltak ki: „Nagyon sok dolognak össze kell állni ehhez, de ezen a hétvégén megvan a megfelelő beállításunk, ami már versenyekkel ezelőtt megvolt, és amivel gyorsak voltunk Kínában és Bahreinben is.”

„Most visszatértünk ehhez az irányhoz, és sokkal magabiztosabban és kényelmesebben érzem magam a mostani hétvégén” - folytatta gondolatmenetét a fiatal kanadai.

„A Williamsszel meg fogjuk beszélni a dolgokat, és abba az irányba megyünk el, amit helyesnek vélünk. Amikor fiatal az ember az F1-hez, vagy bármilyen bajnoksághoz, fel kell fedeznie, hogy mi fekszik neki. Néha eltart néhány hétig, amikor megtapasztalja az ember, hogy mi a legmegfelelőbb stílus a számára.”

„Nyolc versenyen vagyunk túl, de remélhetőleg ez egy hosszú távú projekt lesz. Elégedett vagyok a mai eredménnyel, és holnap pontot akarunk szerezni” - zárta gondolatait Stroll.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: