DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sauber: Undorító, hogy tönkre akarnak tenni minket

A héten a csapatfőnök menesztése miatt a figyelem középpontjába került Sauber eddig ismeretlen elnöke hangzatosan kikelt azok ellen, akik szerinte alaptalan pletykákat terjesztenek az istálló pilótapolitikájáról.

Pascal Picci nevét, úgy tűnik, nem árt megjegyeznünk a Formula-1 világának új vezető szereplőjeként. A Sauber új befektetőinek első embere, a csapat elnöke akkor tört ki a titokzatosságból, amikor a héten bejelentette Monisha Kaltenborn azonnali távozását az istállótól.

A Longbow Finance befektetőcég ügyvezetője most interjút is adott, miután továbbra is bosszúságot érez amiatt, hogy valakik szándékosan kárt akartak okozni az istállóban, amikor a versenyzőik közötti egyenlőtlen bánásmódról terjesztettek híreket.

js29132

Ő Pascal Picci, a Sauber elnöke - amikor még jóban volt Monisha Kaltenbornnal


„Ismételten megragadom az alkalmat, hogy cáfoljam azt a sztorit, miszerint a versenyzőkkel való bánásmód okozta volna a nézeteltéréseket a vezetőségben, valaki ugyanis azt állította, hogy mi [Marcus] Ericssont akarjuk favorizálni” - nyilatkozta Picci a Motorsportnak adott interjúban. „Ez egy övön aluli ütés volt, ami rossz színben tüntet fel minket. Rosszindulatú támadás, ami azt a célt szolgálta, hogy romba döntsön minket.”

„Mostantól kezdve ha a svéd erősebben teljesít, vagy Pascal [Wehrlein] elé ugrik a tabellán, sokan biztosra fogják venni, hogy ez csak amiatt történhetett, mert versenyképesebb autót adtunk neki. Ezt a hozzáállást undorítónak tartom, és az egész csak egy pletykából keletkezett, amit valaki elkezdett terjeszteni.”

Picci egyúttal viszont megerősítette azt az értesülést, hogy a Renault korábbi csapatvezetője, Frederic Vasseur jó eséllyel pályázik Kaltenborn megüresedett ülésére.

„Természetesen több jelölt is van, mivel a lehető leggyorsabban szükségünk van valakire. Van egy favoritunk, és nem titkolom a tényt, hogy Fred Vasseur nemrég meglátogatott minket a gyárban. Egyebet viszont még mindig túl korai mondani.”

Amíg híján vannak a csapatvezetőnek, az istálló menedzsmentjének két magasrangú tagja, Jörg Zander és Beat Zehnder látják el Kaltenborn korábbi feladatait. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: