DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo rendes, nem a falat hibáztatja a balesetért

Biztató kezdés után egy a hajrában elkövetett hiba miatt csak a 10. rajthelyet szerezte meg az Azerbajdzsáni Nagydíjra Daniel Ricciardo. Az ausztrál elismeri hibáját, és zűrzavaros verseny esetén még az erős eredményről sem mond le.

Nem a mostani volt az első alkalom idén, hogy Ricciardo hibát követett el az időmérő utolsó szakaszában (emlékezhetünk a melbourne-i esetre), így most is a nap legjobb tíz pilótája közül csak az utolsó hely lehetett az övé, miután piros zászlót előidéző balesete során megsérült Red Bulljának bal hátsó felfüggesztése a fallal való találkozásban.

DDGj2__XYAAE715



„Nyilvánvalóan frusztráló, amikor az ember kiesik a Q3-ban, de igyekeztem tényleg mindent beleadni és kifacsarni az utolsó cseppet is az autóból” - mondta Ricciardo. „Tudtam, hogy a 6-os kanyarban még lehetnék gyorsabb, ezért próbáltam nagyobb sebességgel áthaladni rajta, de elveszítettem az autó hátulját és eltaláltam a falat. A hátsó kerekek elindultak, és noha próbáltam ellenkormányozni, már nem lehetett őket megállítani. A fal ráadásul ott kicsit befelé hajlott, így eltaláltam. Persze nem a fal a bűnös, nem azt akarom ezzel mondani, hogy a falat hibáztatnám!”

Az ausztrál hozzátette, annak ellenére is szereti a versenyzőket nagy megpróbáltatásoknak kitevő utcai pályákat, hogy ezúttal éppen ő volt az, aki pórul járt. Mindazonáltal nem veszítette el abbéli reményét, hogy vasárnap még innen is erős eredménnyel zárhatja a futamot.

„Kár érte, mert úgy gondoltam, hogy az első helyekért harcolhatunk. A Mercedes köridőit látva ugyan ők elérhetetlenné váltak, de a Ferrari nem volt messze tőlünk a végén. De nem vagyok reményvesztett a futammal kapcsolatban, hiszen rengeteg dolog történhet, és még ha csak egy sima egykiállásos versenyünk lesz is, akkor is előreléphetünk” - bizakodott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: