DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez ismét dobogóra állna Bakuban

A mexikói F1-es pilóta karrierje idáig utolsó dobogós helyezését szerezte meg tavaly a pályán - noha idén egyelőre nem neki áll a zászló, riválisai hibájában bízik.

A Force India versenyzői remek teljesítményt nyújtva hatodik-hetedik pozíciót szereztek az Azerbajdzsáni Nagydíj időmérőjén, a „B-liga” legjobbjaként a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött. A csapatnak, különösen Sergio Pereznek remek emlékei vannak a tavalyi, bakui hétvégéről, hiszen a mexikói akkor szerezte saját és alakulata idáig utolsó dobogóját – ha minden változatlan marad, akkor nem valószínű, hogy a rózsaszín alakulat megismétli 2016-os eredményét, ám Perez bizakodó a vasárnapi futam előtt.



„Jó menetnek tűnt. Nagy nyomás volt az utolsó körömön, hiszen száz méterre haladtam a vonaltól akkor, amikor belengették a piros zászlót. Nagyon közel vagyunk a Red Bullhoz, de még nem eléggé” – nyilatkozta a mexikói a Sky Sportsnak. „Láttuk, hogy két kategória van az F1-ben, mi pedig a másodikba tartozunk. Meglátjuk.”

Perez 1,518 másodperccel maradt el a pole-pozíciót megszerző Lewis Hamilton legjobb idejétől, Max Verstappenhez képest pedig 234 ezred volt a hátránya. „Sokat szenvedtünk az abroncsokkal, a Pirelli nagyon kemény gumikat hozott ide. Folyamatosan lehet látni, ahogyan a csapatok küszködnek velük. Csak egyetlen lövésünk volt a piros zászló miatt, és megpróbáltuk. Itt nagyon keményen kell fékezned, ami az egyik erősségemnek számít. Sajnos nincs olyan tempónk, mint tavaly, ezért hibákra van szükségünk ahhoz, hogy dobogóra álljunk – remélhetőleg jó versenyünk lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: