DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Palmer berágott egy újságírónőre

A Renault brit F1-es pilótája idén sokadszorra törte össze autóját a pénteki szabadedzésen - Palmer még ezt megelőzően adott egy interjút a BBC-nek, az őt kérdező riporterhölgy azonban nem tette zsebre a választ, amit egyik kérdésére kapott.

Jolyon Palmer jövője mostanság igencsak forró téma a paddockban: a GP2 2014-es bajnoka egyszerűen nem tudja tartani a lépést a Renault-hoz idén érkezett Nico Hülkenberggel, pontot sem szerzett még, ráadásul töri az autókat rendesen, újra és újra kérdőjeleket hagyva csapatában azt illetően, hogy érdemes-e hosszabb távon számítani rá. A sajtó Robert Kubica sikeres tesztjén felbuzdulva odáig ment, hogy hamarosan a lengyel veheti át Palmer helyét az R.S.17-esben, a Renault azonban cáfolta a krakkói szerepvállalását, egyúttal támogatásáról biztosította pilótáját.



„Szerződése van velünk, és nyilvánvalóan elkötelezettek vagyunk azt illetően, hogy átsegítsük ezen a nehéz időszakon. Nem adtunk neki ultimátumot, de teljesítenie kell, mint mindenkinek csapaton belül” – mondta ezt Cyril Abiteboul, a gárda ügyvezető igazgatója, már azt követően, hogy Palmer a baku második edzésen is lezúzta a technikát. A brit pilótával a pályára megérkezve, még csütörtökön készített interjút a BBC 5 Live Sport riportere, Jennie Gow, és honfitárs ide vagy oda, a renault-s igencsak rossz néven vette, hogy folyamatosan formájáról kérdezik őt, minden hétvégén.

A hölgy megkérdezte tőle, hogy mit gondol, szerinte mi okozza a lemaradását, melyre Palmer így válaszolt: „Nehéz megmondani. De mondd meg te nekem, hogy mi hagy cserben folyamatosan! Úgy vélem, az időmérős tempónk, aztán a versenyt a mezőny végéről kezdhetjük.” A java azonban csak azután következett, hogy Gow nekiszegezte a kérdést, hogy hogyan kezeli a helyzetet, és hogyan tud minden hétvégét tiszta lappal kezdeni: „Talán azzal, hogy elkerülöm ezeket a BBC-interjúkat. Nem túl jó, hogy megjelenek a pályán csütörtökön, és az emberek azzal jönnek, hogy milyen gyengén teljesítek. Mindig ugyanazt csinálom, de szomorú, hogy folyamatosan ilyen kérdésekre kell válaszolnom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: