DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Massát ezúttal felülmúlta az ifjú csapattárs

Az idei F1-es szezonban először fordult elő, hogy Felipe Massa nem tudta legyőzni Lance Strollt az időmérő edzésen - a brazil beletörődve konstatálta kilencedik helyét.

Úgy tűnik, Lance Stroll megtáltosodott a Kanadai Nagydíjon szerzett pontjai után: Bakuban ugyanis egész hétvégén remek teljesítményt nyújtott, és egy-két elfékezéstől eltekintve hibátlanul körözött a versenynaptár második leghosszabb aszfaltcsíkján. Eddig a Sanghajban megszerzett 10. pozíció volt a legjobbja időmérőn, a Kaszpi-tenger mellett ezt azonban egy nyolcadik hellyel fejelte meg, mindössze 45 ezredre csapattársa, Felipe Massa előtt.



A brazil első ránézésre hozta a kötelezőt, azonban a kvalifikáció után adott nyilatkozatából kiderült, hogy mégsem teljesen elégedett eredményével. „Ez nem volt jó időmérő számomra, folyamatosan a gumikkal küszködtünk” – mondta Massa. „Egymás után fékeztem el az abroncsokat, és nehezemre esett befordulni a kanyarokba. Az autót jobban éreztem használt gumikon, mint  új szetten, ráadásul a piros zászló sem segített, így nem mondanám, hogy remek kvalifikáción vagyok túl.”

A brazil azonban nem felejtette el megdicsérni csapattársát. „Lance-nak viszont örülök, hiszen nagyszerű munkát végzett, és jó köridőt ért el. Sokkal jobban tudta munkára fogni a gumikat, mint én. Mostantól arra kell koncentrálnunk, hogy minden összeálljon a holnapi versenyre. Nagyon várom már a vasárnapot, és biztos vagyok benne, hogy sikerül jobb eredményt elérnem, mint tegnap” – tette hozzá a Williams-pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: