DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Hungaroringen mutatja be fiatal tehetségét a Mercedes

Első alkalommal vezetheti a Mercedes F1-es csapatának autóját, a W08-ast az istálló 19 éves tesztpilótája, aki már nagyon izgatott a lehetőség miatt.

A Magyar Nagydíj utáni kétnapos teszten lép először pályára aktuális F1-es autó volánja mögött George Russell, a tavalyi F3-as Európa-bajnokság harmadik helyezettje, a McLaren Autosport BRDC Award korábbi győztese. A 19 éves brit versenyző érdemeiért 2015 végén vezethette a wokingiak 2014-es autóját, idénre pedig ő is tagja lett a Mercedes fiatal pilótákat nevelő programjának – sőt, tavaly Portimaóban egy privát teszt keretein belül már beleülhetett a Mercedes 2015-ös modelljébe is.



A szabályok azt diktálják, hogy egy F1-es alakulat csak olyan pilótákat használhat a szezonközi teszteken, aki korábban nem teljesítettek két napnál többet a gyakorlásokon – mivel Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is vezethetett Bahreinben, Russel a Hungaroringen kap lehetőséget arra, hogy élesben is kipróbálja a W08-ast. „Valószínűleg én vezethettem a legtöbb kört virtuálisan ezzel az autóval, ezért hihetetlen élmény lesz élőben is pályára hajtani vele” – nyilatkozta Russell a lehetőségről.

A brit versenyző jelenleg a GP3-ban tekeri a kormányt az ART Grand Prix színeiben – a szezon első hétvégéjén, Spanyolországban egy negyedik, és egy ötödik helyet szerzett, jelenleg pedig a helyszínen követi figyelemmel az Azerbajdzsáni Nagydíj eseményeit, természetesen a Mercedes garázsában. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: