DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Hamilton utolérte Sennát, most új célokat tűzött ki maga elé

A brit F1-es pilóta Montrealban utolérte idolja 65 pole-pozíciós eredményét, s miután tisztázta, hogy esze ágában sincs visszavonulni, kihangsúlyozta, milyen új célok eléréséért fog versenyezni a jövőben.

Lewis Hamilton nemrég félreérthető nyilatkozatot adott, melyből az volt kiolvasható, hogy a Mercedes pilótája év végén szögre akaszthatja a bukósisakot. Azerbajdzsánba érkezve a brit kategorikusan cáfolta ezt, egyúttal pedig kitért arra, hogy milyen új rekordokat és célokat szándékozik elérni az előtte álló időszakban. „Mindig is szerettem volna beérni Ayrtont, most pedig sikerült” – utalt Hamilton a Montrealban szerzett 65. pole-pozíciójára. „De ezt követően új célok eléréséért kezdesz küzdeni.”



Amikor arról kérdezték a versenyzőt, hogy Senna beérésével célba veszi-e Michael Schumacher rekordjait, így válaszolt: „Az emberek arról faggatnak, hogy szeretném-e utolérni Michaelt, de be kell valljam, soha nem vonzott, hogy hét világbajnoki címet nyerjek, és még most sem izgat túlságosan. Inkább Fangio öt címére gondolok, ami sokkal jobban hangzik. De Vettelnek négy van jelenleg, szóval ha nekem meglesz az öt, ő pedig egyenlít, szereznem kell egy hatodikat is.”

„Hálás vagyok azokért, melyeket megszereztem eddig, de többet akarok. Még kettőt. Úgy érzem, komoly potenciál rejlik még bennem, és folytonos utazás felfedezni ezt. Minden arról szól, hogy mennyi időt szánsz rá. Ha megnézzük Nicót, ő már nem akart többet szánni az életéből a versenyzésre, én azonban szívem mélyén mindig versenyző leszek” – tette hozzá az ötvenhatszoros nagydíjgyőztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: