DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ezért büszke Bottas a Mercedesre

A címvédő alakulat finn versenyzőjének nem sikerült megszerezni a pole-pozíciót. Az időmérő után Lewis Hamilton örülhetett a legjobban, de Bottas sem keseredett el látva csapata teljesítményét.

A Mercedes szenvedett az edzéseken, és pénteken még messze nem úgy tűnt, hogy elhozzák az első két helyet a szombati időmérőn. Ráadásul nem is akármilyen előnnyel zártak a Ferrari versenyzői előtt: az olaszok hátránya több, mint egy másodperc volt Hamilton körrekordja mögött. A finn pénteken még nem gondolta, hogy csapata képes lesz erre.

Bottas a gondokkal kezdte nyilatkozatát: „Úgy gondolom, Lewis igazán jó kört rakott össze, amit én nem tudtam ma összehozni. Nem voltam képes a gumikat a kellő hőmérsékletre felmelegíteni. Most próbáltuk ki először az első körben igazán gyorsak lenni, és nekem ez nem sikerült annyira, mint Lewisnak. Nem volt meg a kellő tapadásom. A piros zászló előtt még minden rendben volt.”

 bottas-hamilton-buszke-2017



„Nagyon büszke vagyok. Elég nagy változásokat eszközöltünk az edzések alatt. A hétvége kezdetén nagyon el voltunk veszve, és ezt sikerült megfordítanunk. Ezért vagyok a szokásosnál is elégedettebb” - folytatta Bottas azzal, hogy miért boldog ennyire a második helyezése miatt.

„Holnap nagyszerű pozícióban leszünk, jót csatázhatunk, és megpróbáljuk ismét elhozni az első két helyet a csapatban” - zárta a célokkal a finn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: