DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Élő cikkek

Így zajlott a harmadik bakui edzés

Megmarad a Red Bull jó formája? Hogyan alkalmazkodnak a pilóták a megváltozott nyolcas kanyarhoz? Kövessék velünk a gyakorlás eseményeit!

- Palmer alatt pár perc alatt elfüstölt a Renault

- Vettel komoly gondban, egyetlen érdemi kört tudott megtenni, folyamatosan szerelik a Ferrarit

- Verstappen alatt megállt a Red Bull

 

Köszöntjük olvasóinkat! A nap híre eddig, hogy módosították a bakui nyolcas kanyart, amely így jóval kevésbé szűk, mint eddig, emiatt kevesebb hibára számíthatunk azon a részen. Kérdés viszont, hogy a "tolatóverseny" elmúlik-e mára...

Egyelőre főleg a közepes gumikon köröznek a pilóták, mért kör még nincs - csendesen csordogálnak az első percek. 

FÜSTÖL EGY RENAULT! Még tíz perc sem telt el az edzésből, de Jolyon Palmer alatt megállt az autó - lángnyelvekkel és némi füsttel jelezte a technika, hogy megelégelte a küzdelmet. Lesz ebből autó az időmérőre?

 

Érkeznek az élcsapatok pilótái is a pályára, egyelőde Danyiil Kvjat 1:47,722-es ideje a legjobb - ezt már természetesen szuperlágy abroncsokon futotta. 

Bottas és Hamilton is megvillant, mindketten 1:44 közepét futottak lágy abroncsokon, ezzel az első két helyen állnak - mögöttük Perez fért még be 1:45 alá, de ő szuperlágyakon. 

Vettel győzelmére van a legjobb esély a fogadóirodák szerint:

 

Bottas már 1:44 alatt jár a lágy gumikon, nagyon gyors a finn - szuperlágyakkal követi őt négytizedes lemaradásban Raikkönen, Hamilton csak hatodik, Vettelnek még nincs érdemi köre. A Red Bullok közben teljesen már programot futnak. 

Verstappen a hármas szám bűvöletében:

 

Vettel több, mint fél óra után produkált érdemi kört, ez az ötödik helyre elég, majd azonnal kihívják a bokszba - valami gond van a Ferrarival, "ugyanolyan hibáról" beszélnek.

A szektorok legjobbjai eddig:

 

Helyszíni jelentések szerint Vettel autója valószínűleg túlmelegszik és úgy fest, hogy befejezte a gyakorlást!

Hamilton eltalált egy kört és 1:43,348-as körével át is vette a vezetést, igaz, ez már a szuperlágy abroncsokon született. Bottas a második, Massa a harmadik jelenleg, a további sorrend: Raikkönen, Perez, Vettel, Ocon, Kvjat, Sainz, Hülkenberg. 

Verstappen is gondban, panaszkodik a motorra, folyamatosan állítgatják a programokat - közben Vettel kiszállt, az autóját szerelik, ő pedig a mérnökökkel beszélget. 

Sőt, Hamiltonnál is gond van, hiába vezet, panaszkodik az energia-visszanyerő rendszerre - mindhárom nagycsapat küzd eddig. Közben Bottas 1:43,0-ig szorítja le a legjobb köridőt, már ő az első. 

Felipe Massa milliméterekkel kerülte el a falat a nyolcas kanyarban, Danyiil Kvjat pedig megforgott - erőltetik a pilóták, ez most eléggé időmérős szimulációnak tűnik mindenkinél. 

Hopp, közben Verstappen félrehúzódik - "minden kikapcsolt" - mondja a rádióban!

 

Megvan Stroll első hibája a hétvégén: az első szektorban csúszott ki, de nem esett baja a Williamsnek.

Leintik a gyakorlást!

A harmadik szabaedzés végeredménye, ezzel mi is megköszönjük a figyelmet: