DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Az égig magasztalja Hamiltont Lauda

Az F1-es legenda szerint senki más nem tudott volna olyan kört produkálni, mint amit Hamilton előhúzott az időmérő végén - a brit jelenti a különbséget.

A Kanadai Nagydíj hétvégéjén is parádésan teljesített Lewis Hamilton és a bakui időmérő végén is olyan tempót diktált, amire nem volt válasza a mezőnynek, még a szintén remek formában lévő Valtteri Bottasnak sem - nem tökéletesen felmelegített gumival is bő négy tizedet adott csapattársának a brit klasszis.

Teljesítményéről Niki Lauda is áradozott a kvalifikációt követően. "Olyat, amilyen kört Lewis produkált, még sosem láttam hasonlót. Szerintem azt, amit ő ma művelt, senki más nem lett volna képes megcsinálni. Ő az, aki a különbséget jelenti mindenkihez képest" - dicsérte a Mercedes pilótáját a sportág legendája.

hamilton-azerbajdzsán



"Ez az időmérő összességében kicsit sem volt sima ügy annak ellenére, hogy miénk lett az első sor, de nagyon sokat dolgoztunk, mélyre ástunk ezért a javulásért. A mérnökök és a szerelők is kiemelkedő munkát végeztek" - méltatta a csapatot is Lauda.

Valóban, amekkorát fordult a világ a Mercedes-Red Bull párhuzamot tekintve tegnaphoz képest és amilyen mélyről jutott ilyen magasra Hamilton, az finoman szólva megsüvegelendő...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: