DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: Legalább felkészültünk a versenyre...

A McLaren nem fűzött nagy reményeket a bakui időmérőhöz - nem is sikerült továbbjutniuk a Q1-ből, ám Fernando Alonso így is talált pozitívumot kvalifikációjában.

A McLaren-Honda bohózatba illően folytatta szereplését az Azerbajdzsáni Nagydíj időmérő edzésén: bár ezúttal egyik MCL32-es sem állt meg a pályán, még annak ellenére sem tudtak továbbjutni a kvalifikáció második szakaszába, hogy Jolyon Palmer távolmaradásával kisajátította magának az utolsó helyet. Fernando Alonso a 16., Stoffel Vandoorne pedig a 19. helyen zárta az edzést, de mivel negyven, illetve harmincöt rajthelyes büntetéssel sújtották őket az erőforrás-elemek cseréje miatt, az utolsó sorból fognak nekivágni az 51 körös száguldásnak.



„Jó munkát végeztünk ma, már ami a versenyzésre való felkészülésünket illeti: csak egyetlen gumiszettet használtunk, alacsony üzemanyagszinttel, és sikerült elvégeznünk néhány ellenőrzést is” – nyilatkozta Alonso az időmérő után. „Tudjuk, hogy nem vagyunk itt versenyképesek, a verseny azonban hosszú és küzdelmes lesz. Nagyon sok hibát láttunk, szinte minden pilótától, nekünk pedig el kell kerülnünk ezeket holnap.”

„Az ilyen nagydíjakat be kell fejeznünk, valamint célunk, hogy adatokat gyűjtsünk a csapat számára, és folytassuk az autó fejlesztését. Holnap távol kell maradnunk a falaktól, és reménykednünk, hogy sikerül odaérni a pontszerzők közé” – tette hozzá Alonso. „Úgy vélem, az a sorsom, hogy a 19. helyről rajtoljak a hétvégén!” – mondta Vandoorne, aki rajtbüntetése ellenére megtarthatja pozícióját, mivel csapattársa fog mögüle indulni.

„Az időmérő nem hozott nagy meglepetést, egész hétvégén a versenyre készültünk. Számítottunk rá, hogy szenvedni fogunk, várjuk meg, hogy mi történik majd holnap. Trükkös pályáról van szó – a hosszú egyenesek azt jelentik, hogy a fékek és az abroncsok is lehűlnek, a féktávokat nagyon nehéz volt belőni. Sok pilótát láttunk, hogy elhagyták a pályát – ezekből kell majd hasznot húznunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: