DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A riválisok szerint a Red Bull tempója valós

A Mercedes és a Ferrari is úgy gondolja, hogy a Red Bull váratlan előretörése valós, a bikák tényleg ennyire jól mennek Bakuban. Lehet, hogy idén először nem a Ferrari vagy a Mercedes győz? Ehhez a Red Bull frissítéseinek is lehet köze.

Max Verstappen az első szabadedzés után a másodikat is megnyerte, délelőtt ráadásul Daniel Ricciardo követte őt a sorban, délután sem maradt le, a harmadik pozícióban zárt az ausztrál. Péntek délután nagyon szoros lett a versengés, az első öt helyezett, Verstappen, Bottas, Ricciardo, Kimi Raikkönen és Vettel mindösszesen 0,253 másodperc lemaradásban vannak.

„A Red Bull meglepően erősnek tűnik, három csapat is harcolhat a legjobb helyekért itt” – ismerte el a rivális tempóját Valtteri Bottas. „Megnézve a fedélzeti kamerás videóikat, a Red Bull nagyon stabilnak látszik, nagyon jó az autójuk és remek az egyensúlya is. Márpedig, ha megvan az egyensúly és a bizalmad az autóban, rengeteg időt találhatsz. A stabil körök pedig munkára fogják a gumikat is”.

A Red Bull fejlesztései nagyon bejönnek eddig


Lewis Hamilton a 10. helyen végzett, a Red Bullt pedig ő is nagy fenyegetésnek érzi. „A Ferrarik nagyon erősnek tűnnek, mint mindig, a Red Bull pedig nem tudom, hozott-e valami fejlesztést ide, de fantasztikusak voltak mindkét edzésen. Vélhetően háromcsapatos harcunk lesz, ami nagyszerű” – dicsérte a bikákat Hamilton.

Sebastian Vettel szoros harcot vár, a Red Bullokat pedig nem csak egy körön, hanem összességében is nagyon versenyképesnek érzi. A Red Bull egy sor aerodinamikai fejlesztéssel érkezett Bakuba, a Renault erőforrása pedig egy fejlesztett verzió, ami önmagában nagyjából két tizedet jelenthet körönként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: