DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A Mercedes nem biztos, hogy a versenyen is jó lesz

Bakuban az időmérő edzés a domináns Mercedesről szólt, Hamilton óriási fölénnyel győzte le riválisait, ám a Mercedes figyelmeztet, hogy a verseny egy másik kávéház lehet.

Az Ezüst Nyilak csapatfőnöke, Toto Wolff nagyon büszke Lewis Hamiltonra és Valtteri Bottasra is, hogy Azerbajdzsánban ilyen óriási fölénnyel utasítottak mindenkit maguk mögé. Hamilton mögött a harmadik helyezett Kimi Raikkönen már több, mint egy másodperces lemaradással bír. A csapatfőnök azonban a versennyel kapcsolatosan óvatos maradt.

„Tegnap az első gumikkal nem tudtunk zöld ágra vergődni, egyszerűen nem tapadtak. Szombat délelőtt már látványosan sokat javultunk, jó irányba indultunk el a beállítások terén. Az időmérő edzésen pedig végképp eltaláltunk mindent, a pilóták fantasztikusak voltak, az abroncsokat pedig a tökéletes hőmérsékletre hoztuk a gyors körökre” – dicsérte a csapat ugrásszerű fejlődését Toto Wolff.

Lewis Hamilton nagyon elporolt mindenkit szombaton


„Amit pedig Lewis csinált, az hihetetlen, nem lehetett egyszerű ilyen kört összerakni. Az első körökben még a gumik nem állnak teljesen készen, ilyenkor kicsit vissza kell magadat fogni, ő pedig ezen túllendült. Valtteri is remekül ment, Hamiltonnal azonos köridőt futhatott volna, ám az utolsó szektorban hibázott” – folytatta a pozitív szemléletű visszatekintést a csapatfőnök.

Az eufória ellenére azonban a versenyre óvatosan tekint előre. „Nem tudjuk, mi lesz a futamon. Megtaláltuk a legtökéletesebb beállítást az időmérőre, de az egyáltalán nem biztos, hogy ez a versenyre is megfelelő. Nagyon sok függ a rajttól, többször is éri az embert meglepetés” – fogalmazott óvatosan vasárnapra Wolff.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: