DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Verstappen: A legjobbamat adom, de az autó nem

Max Verstappen nehezen emészti, hogy a tavalyi évhez képest a Mercedes-Ferrari páros elhúzott a Red Bulltól, pedig a holland saját bevallása szerint elégedett a vezetésével.

Az RB13 idén a TAG Heuer (valójában Renault) erőforrással párosítva nem találja az ellenszert a két fő rivális ellen. Év elejéhez képest az istálló legalább az aerodinamikai gyengeségeken sokat javított, de a Renault motor még mindig halványabb teljesítményt nyújt, mint a Ferrari és a Mercedes és idén nem is várható ebben robbanásszerű változás.

Max Verstappen és Daniel Ricciardo számára ez csalódást okoz, hiszen tavaly mindketten nyertek futamot, idén pedig saját erőből még a dobogó sem elérhető. Úgy tűnik, ezt a holland tinédzser fogadja el nehezebben, főleg amiatt, mert úgy véli, az autóban remek teljesítményt nyújt, csak ez a motor gyengesége miatt nem látható igazán, egyetlen dobogós hely és három kiesés az eddigi hét versenyének mérlege, egyik versenyfeladás sem saját hibából.

Verstappent az autó akadályozza a jó eredményekben?


„Soha ilyen jól nem versenyeztem még, mégis az ötödik helyért küzdök. De én többet akarok, nyerni… de sajnos ez jelenleg nem történhet meg. Ha általánosságban nézem, semmit sem csináltam rosszul eddig a szezon folyamán, ha a saját teljesítményemet nézem. Folyamatosan fejlődök, ami pozitív dolog, megállás nélkül gyűjtöm a tapasztalatot” – dicsérte saját teljesítményét Max Verstappen.

„Mindent kihozunk abból, amink van, bár tavaly azt hittük, idén nagyobb céljaink lehetnek. A versenyautó az idei évben egyértelműen fejlődött, de megállás nélkül ezt folytatnunk is kell mind a karosszéria, mind a motor tekintetében. Baku? Minden pályát szeretek, amin jól megy az autónk. Ha miénk lenne a leggyorsabb motor, szeretném. Igaz, a hosszú egyenes segít az előzéseknél, így legalább több akciót láthatunk” – tette hozzá a holland csillag.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: