DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sajtó: Kubica Monzában beugrik Palmer helyére

Egy merész, de a rajongók lelkesedését máris a magasba emelő sajtóinformáció bukkant fel Robert Kubicával kapcsolatban, aki a hírek szerint az Olasz Nagydíj első edzésén F1-es hétvégén is megejtheti visszatérését a Renault-val.

Amióta a 2011-es súlyos balesetéből felépült lengyel nemrég teljesítette első F1-es tesztjét egy 2012-es Lotusszal, ráadásul sikeresnek, problémamentesnek könyvelte el a visszatérést, egyértelművé vált, hogy Kubica az autóversenyzés élvonalába való újbóli betörés lehetőségeit mérlegeli. A Renault ugyan nem foglalt állást azzal kapcsolatban, hogy mennyire számítana Kubica szolgálataira a jövőben, egy frissen megjelent sajtóhír viszont némi reményt csillanthat fel.

kubica-palmer



Szokatlan helyen, egy ír weboldalon közölték ugyanis azt a cikket, amely saját forrásaira hivatkozva meglebegteti annak lehetőségét, hogy Kubica egy Formula-1-es hétvége keretében is csatlakozhat a mezőnyhöz, ráadásul még az idei szezonban, Monzában. A topgear.ie elmondása szerint a Renault a szeptemberi Olasz Nagydíj első szabadedzésén ültetné be az R.S.17-esbe egykori versenyzőjét, aki Jolyon Palmer helyét venné át arra a 90 perces időtartamra.

Bár más források még nem erősítették meg a hírt, a beugrás mellett azért lehet észérveket felsorakoztatni: Palmeren egyre növekszik a nyomás, hiszen idén még nem szerzett pontot, és minden hétvégén látványos lemaradásban van csapattársával, Nico Hülkenberggel szemben. Kubica számára pedig ugyan a 2012-es modell tesztelése után rengeteg újdonságot tartogatna a 2017-es F1-es technika, ám Monza mégis egy olyan pálya, ahol az egyenesek miatt a legkevesebb éles kormánymozdulatra van szükség, ami így sérült karját sem terhelné meg túlságosan.

Hangsúlyozzuk, a monzai edzés Palmer-Kubica-cseréje egyelőre csak egy különös forrásból érkezett sajtóhír, ami viszont hihető annyira, hogy a közvélemény mostantól felfokozott figyelemmel kövesse a fejleményeket a Renault háztája körül. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: