DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Raikkönen helyzete most még nehezebb

A 2017-es szezonban nagyon szoros a versengés a Ferrari és a Mercedes között, emiatt a ponthátrányban levő Kimi Raikkönen dolga jóval nehezebb, ha győzni szeretne.

Bár a Ferrari istálló eltökélten hangoztatja, hogy nincs csapatutasítás a két versenyző között addig, ameddig a hátrébb levő pilótának matematikai esélye van a világbajnoki címre, korábbi versenyzőjük, Felipe Massa szerint hamarosan nem marad más megoldásuk, mint elkezdeni Sebastian Vettelt egyértelműen favorizálni.

A brazil szerint Kimi Raikkönen olyan szituációban találja magát, ami sem neki, sem a csapatnak nem egyszerű. Monacóban nemrég úgy tűnt, hogy az istálló a stratégiai váltással érte el, hogy Vettelt csapattársa elé hozták ki, ezzel sok értékes plusz pontot szerezve a világbajnoki versenyfutásban jelentősen jobban álló német számára.

Kimi Raikkönen dolga még nehezebb, ha 2013 után újra futamokat akar nyerni


„Úgy vélem, Kimi helyzete kicsit sem egyszerű, mert tudjuk, hogy a Ferrarinak hosszú évek óta először komoly esélye van megnyerni a világbajnokságot. Mindent meg fog tenni a Scuderia, hogy hosszú évek sikertelensége után újra győzzön, legutóbb egyéniben 2007-ben, a konstruktőrök között pedig 2008-ban voltak sikeresek” – nyilatkozta Felipe Massa, aki 2008-ban egészen hajszálnyival maradt csak le az egyéni világbajnoki címről.

„Sajnos, ha megnézed a pontkülönbséget, Kimi nincs olyan helyzetben, mint amire szüksége lenne. Ez alatt azt értem, hogy el kell fogadnia, ami történhet, márpedig meg fog történni” – utalt erre a lehetséges csapatutasításra Massa. Már most úgy vélik a szakértők, hogy a Ferrari beállt Vettel mögé, a Mercedes pedig Hamilton mögé.

Massa egyébként úgy gondolja, hogy semmi rossz nincs abban, hogy egy csapat a világbajnokság egy fontos pontján felsorakozik a vezérpilótája mögött, bár a 2002-es Barrichello-Schumacher eset Ausztriában és a 2010-es Massa-Alonso helycsere nem tartozik a kedvencei közé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: