DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Őt szeretné csapattársnak 2018-ban Hamilton

Mivel a legtöbb élversenyző szerződése lejár a szezon végén, jövőre számottevő mozgás alakulhat ki, amely a Mercedest is érintheti. Lewis Hamiltonnak megvan a saját preferenciája.

Valtteri Bottas év elején csatlakozott a Mercedeshez, mégpedig csak a 2017-es szezonra: éppen ezért számos találgatás forog közszájon arról, hogy a csapat megkísérel leigazolni egy nagyágyút – értsd: a jelenlegi csapatánál szintén év végén lejáró szerződéssel rendelkező Vettelt vagy Alonsót –, vagy a finn pilótának szavaznak további bizalmat, aki eddig lojális csapatjátékosnak bizonyul. Ami Lewis Hamiltonon múlik, nem kérdés, hogy a brit melyik utat preferálja:

„Hosszabb távon kiharcolta a helyét a Mercedes családban” – mondta Hamilton a formula1.com-nak. A háromszoros bajnok szerint Bottas teljesítménye nem indokolja a pilótacserét. „Eddigi ismereteim alapján úgy vélem, a Mercedes általánosságban az egyetlen csapat, amely valóban befogadja az egyéneket, akikkel együtt dolgozik. Különösen akkor, ha versenyző vagy, életed végéig a család tagja maradsz.”



„Kiváló munkát végez, már első évében versenyt nyert a csapattal. Erősebb lesz, csupán a lehetőségre van szüksége” – beszélt elismerősen Hamilton a csapattársról, aki nem jelent rá fenyegetést a világbajnoki címért vívott harcában.

„A kiegyensúlyozottság a kulcs a végső győzelemhez. Egész eddig Sebastian rendelkezett a következetességgel, amely a bajnokság megnyeréséhez szükséges. Nekünk javítanunk kell rajta, ha mindkét címet meg akarjuk nyerni idén” – tért ki saját és csapata esélyeire Hamilton. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: