DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kubica ismét F1-es autóba ül, de nem Monzában

Nagyon izgalmasan hangzott a történet, miszerint Robert Kubica beülhet a monzai első szabadedzésen az idei Renault-ba – a csapat szerint azonban ez nem igaz, Kubica mást vezet majd és máshol.

Az elmúlt 24 óra alighanem legnagyobb visszhangot kiváltó F1-es tárgyú híre volt, hogy Robert Kubica az Olasz Nagydíj első szabadedzésén lehetőséget kaphat a Renault-nál, amit Cyril Abiteboul csapatfőnök gyorsan igyekezett megcáfolni, leszögezve, hogy semmi más nincs tervben azon kívül, hogy a jövő hétvégén a lengyel ismét beülhet az E20-asba, méghozzá a goodwoodi Festival of Speed keretében.

Amikor rákérdeztek a monzai pletyka valóságtartalmára, Abiteboul így felelt: „Nem, egyáltalán nem, ez a válaszom. Nem tudom, hogy ez honnan jött, mindenesetre teljességgel meg tudom cáfolni” – mondta, majd így folytatta, rátérve a minapi valenciai tesztre:

kubica-renault-3



„Robert családtag nálunk, Enstone-ban, nagyon közel áll hozzánk, és lojális a csapat iránt. Nagyszerű benyomást tett a környezetére, akik lojálisak hozzá, és úgy érzik, hogy tartoznak neki valamivel. És mivel volt éppen egy szabad autónk egy pályán, felajánlottuk ezt a lehetőséget Robertnek. Ő most egy olyan programon megy keresztül, melynek segítségével próbálja megérteni, hogy mire is képes valójában, ezért vezetett Formula–E, GP3-as, GP2-es és LMP2-es autót is.”

„Jelenleg nincsenek további terveink, leszámítva egy goodwoodi eseményt, ahol szintén az E20-ast fogja majd vezetni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: