DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Grosjeannak csak egy telefonhívásnyira van a Ferrari ülése?

A pilótakeringő sokszor kiszámíthatatlan a Formula-1-ben. Romain Grosjean arra gondol, hogy Bottas Mercedeshez szerződéséhez hasonlóan egyszer csak visszautasíthatatlan ajánlatot kap a Ferraritól.

A francia esélyeit valamelyest tovább növeli, hogy a Haas-Ferrari istálló nagyon közeli viszonyt ápol a Scuderiával. Gene Haas csapata mindig is szoros szövetségben állt az olaszokkal, az erőforráson kívül számos más technikai eszközt is a Ferraritól vásárolnak, cserébe a Scuderia néhány kísérleti alkatrészét a Haas versenyautóin próbálja ki az éles bevetés előtt. A francia pilóta úgy véli, ha Kimi Raikkönen úgy gondolná, hogy az év végén szögre akasztja sisakját, tökéletesen szem előtt van, hogy az olasz csapat vezetőinek fejében megforduljon leszerződtetésének gondolata.

2018-ra még egyik Ferrari versenyzőnek sincs szerződése, de az esélyek amellett szólnak, hogy Sebastian Vettel meghosszabbítja kontraktusát. Sokan úgy vélik azonban, hogy Kimi Raikkönen befejezi pályafutását az év végén. „Hogy reménykedem-e abban, hogy a Ferrarihoz csatlakozom? Jó kérdés, nem tudom. Az élet tele van meglepetésekkel. Ha megkérdeznétek Valtteri Bottast, mit csinált tavaly decemberben, bizonyára az lenne a válasz, hogy tervezte a következő évet a Williamsszel. Mire felocsúdott, már a világbajnoki címvédő autóban volt” – nyilvánított véleményt Romain Grosjean.

Jövőre Grosjean és a Ferrari együtt folytatják?


„Csak egy telefonhíváson múlik, a legjobb dolog pedig, amit tehetsz, hogy a lehető legjobbat adod mindig a pályán. Kapcsolatban állok-e a Ferrarival? Ez még korai, még július sincs. Senki nem tudja, hogyan fog kinézni az F1-es rajtrács jövőre. Valtteri a Mercedesre vár és Kimi szituációja sem megoldott. 2010 óta mindenki azt gondolta, hogy végleg kiszáll a Formula-1-ből, erre tessék, 2017 van, 37 éves és még mindig kiváló munkát végez” – tette hozzá a francia pilóta.

„Ha lenne egy ülés a Ferrarinál, akkor a lehetőség egészen biztosan meglenne, szerintem jó helyzetben vagyok hozzá, de ez nem feltétlenül jelent akármit is” – kanyarodott vissza a Ferrari-témához Grosjean. Senki nem tudja még, hogy alakul a pilótapiac a jövő évre, de Fernando Alonso sejtelmes utalásokat tett arra, hogy rengeteg változás várható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: