DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso szerint simán lehet 3 másodperc a hátrányuk Bakuban

Fernando Alonso semmi jóra nem számít Azerbajdzsánban a McLaren-Hondától. A spanyol világbajnok szerint, súlyos hátrányt szednek össze a bakui hosszú egyenesekben.

Kis túlzással Kanadával ellentétben Bakuban csak a csoda segíthet a McLarennek, hogy pontszerző helyen érjenek célba a rendkívül alulteljesítő Honda motorral. Az F1-es versenynaptár egyik leghosszabb egyenese is itt található, a Honda végsebessége pedig messze a leggyengébb, ráadásul mindkét McLarent komoly rajtbüntetéssel is sújtják motoralkatrészek cseréi miatt.

Montrealban a hosszú egyenesben kikerülték a McLareneket, itt is hasonló várható


Alonso 15, Vandoorne (egyelőre) 30 rajthelyes büntetést szedett össze már az első szabadedzés előtt. A spanyol szerint az évad egyik legkeserűbb versenye vár rájuk az óriási lóerőhiány miatt. „Úgy vélem, lemaradásunk 2,5, talán három másodperc is lehet az egyenesek miatt. Nagyon szerencsétlen a szituáció, mert eleve a rajtrács végéről indulunk. Szerintem nagyon nehéz hétvége lesz, tekintve a teljesítményünket, az egyenesbeli hátrányunkat, itt óriási lesz a lemaradás, az évad során az egyik legnagyobb” – ismerte el pesszimistán Fernando Alonso.

„Most is olyan gyorsan fogunk vezetni, ahogy csak tudunk. Biztosan tudom, hogy Stoffel, én és a csapat is a lehető legjobban felkészíti az autót, a srácok kifundálják a legjobb stratégiát, próbálunk jól rajtolni, tökéletes bokszkiállásokat végrehajtani, csak ennyit tudunk tenni ezen a hétvégén” – zárta gondolatait a spanyolok kétszeres világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: